Skip to main content

October Family Vacation Part 2;

seawal jam 5.30 pagi, kami suda berada di airport KK. luckily, kami suda breakfast di ruma nenek, jadi tak la lapar lagi. flight jam 7.30 pagi begitu, so, lepak2 ja awal, sambil snapping pictures.



kami sampai Tawau dalam jam 8 pagi. sampai sana ambil kereta yang kami sewa, kereta VIVA sehari rm80. so kira affordable la juga. condition kereta pun okay,aircond pun okay. so, tiada masalah sangat dengan kereta yang kami sewa.


plan pertama untuk pergi ke Semporna.tapi kena singgah ke asrama aku dulu untuk letak semua barang. well, you know, if satu family berjalan beg lagi banyak dari manusia :D so, untuk ada space dalam kereta, semua brang kena letak di bilik aku dulu. and sempat juga capture beberapa gambar di campus.

in front of my asrama, Wisma Mawar
Blok Pentadbiran
Pagar depan kampus aku.
pastu,terus ke Semporna. sempat lagi tidur dalam kereta, and that's why aku langsung tiada capture any pictures sepanjang perjalanan. sampai sana just pergi floating and also Tampi-Tampi. taking pictures, and menikmati pemandangan, and not to forget, sempat juga beli beberapa aksesori diri yang comel.

membeli mutiara



tengahari tu balik Tawau, and singgah lunch di area airport untuk Nasi Payau. my mom paling suka dengan ni daging payau,she even tambah nasi lagi dua kali. and banyak kali, dia puji, how she like sup payau very much.



pastu terus check in di Shervinton hotel, and berehat. yipppieeeee! later at the evening, abah, mama and babu mariah pergi makan Martabak, while me and the kids, rest di dalam hotel, makan Big Apple Donut and shakes.


and later at the night, kami keluar dinner di Relaxing Cafe. my fave place to hang out and baru keluar pergi visit my mak long di Taman Victoria.



to be continue.....

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='