Skip to main content

October Family Vacation Part 2;

seawal jam 5.30 pagi, kami suda berada di airport KK. luckily, kami suda breakfast di ruma nenek, jadi tak la lapar lagi. flight jam 7.30 pagi begitu, so, lepak2 ja awal, sambil snapping pictures.



kami sampai Tawau dalam jam 8 pagi. sampai sana ambil kereta yang kami sewa, kereta VIVA sehari rm80. so kira affordable la juga. condition kereta pun okay,aircond pun okay. so, tiada masalah sangat dengan kereta yang kami sewa.


plan pertama untuk pergi ke Semporna.tapi kena singgah ke asrama aku dulu untuk letak semua barang. well, you know, if satu family berjalan beg lagi banyak dari manusia :D so, untuk ada space dalam kereta, semua brang kena letak di bilik aku dulu. and sempat juga capture beberapa gambar di campus.

in front of my asrama, Wisma Mawar
Blok Pentadbiran
Pagar depan kampus aku.
pastu,terus ke Semporna. sempat lagi tidur dalam kereta, and that's why aku langsung tiada capture any pictures sepanjang perjalanan. sampai sana just pergi floating and also Tampi-Tampi. taking pictures, and menikmati pemandangan, and not to forget, sempat juga beli beberapa aksesori diri yang comel.

membeli mutiara



tengahari tu balik Tawau, and singgah lunch di area airport untuk Nasi Payau. my mom paling suka dengan ni daging payau,she even tambah nasi lagi dua kali. and banyak kali, dia puji, how she like sup payau very much.



pastu terus check in di Shervinton hotel, and berehat. yipppieeeee! later at the evening, abah, mama and babu mariah pergi makan Martabak, while me and the kids, rest di dalam hotel, makan Big Apple Donut and shakes.


and later at the night, kami keluar dinner di Relaxing Cafe. my fave place to hang out and baru keluar pergi visit my mak long di Taman Victoria.



to be continue.....

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …