Skip to main content

sesuatu mengenai perempuan;

lelaki kata perempuan ni pelik, bagi aku perempuan ini unik! 

serius, kami unik. haha unik dari semua aspek. tapi apa yang paling penting, kami memang sentiasa unik dalam bab perasaan. haha, aku akui lah sebab aku kan perempuan, dan bila sudah datang angin aku mahu marah, merajuk, minta puji mahu dipujuk, memang stress la tu sang boyfriend.

sebagai contoh;

situasi 1(kunun2 berada di Metrojaya, Suria Sabah, hahaha!)

perempuan: apa pendapat syg mengenai baju ni?
lelaki: cantik 
perempuan: cantik ka tidak? 
lelaki: cantik bah.
perempuan: macam tak cantik saja tu
lelaki: serius, cantik tu baju syg
perempuan: ya la, macam tak ikhlas ja menjawab
lelaki: ba sdah org bila cantik, tu cantik lah. *nada kencang sikit*
perempuan: ba kenapa jg mengencang ni. tiba2 juga mau kasar *terus merajuk*

see, kalau fikir balik, perempuan memang begitu kan. lelaki as usual selalunya akan jawab pendek2. ya la, mereka malas banyak fikir juga. lagipun selalunya if sudah perempuan tu suka, automatic lelaki akan ikut saja. *tapi if dapat lelaki yang metroseksual, confirm dia cerewet bab pakaian* tapi bila lelaki jawab macam ni perempuan mesti fikir bukan2 terus. dan hal sekecik macam ni boleh buat bergaduh sampai berjam2 lamanya. haha

situasi 2 (kunun2 sedang makan2 di Yassin Curry House, Tawau)

lelaki: cantik syg harini. cute ni.
perempuan: eee, mengolok la ba juga
lelaki: betul la ba, mmg cantik pun
perempuan: mentang2 la orang pakai baju begini, tudung begini, trus la ba d cakap cantik. padahal dalam hati bidaknya juga girlfriend aku ni
lelaki: ya ampun, serius cantik ba.
perempuan: ya la tu
lelaki: ba, bidak la harini. puas hati?
perempuan: thank you *terus buat muka paling bidak di dunia*

situasi ni buat aku remember satu quotes "Tell a girl she’s pretty, and she won’t believe you. Tell her she’s ugly and she will believe it forever". haha serius, aku pun macam ni juga kadang2, then aku sendiri tak faham kenapa. dicakap cantik tidak mahu, di cakap bidak terus terasa. apakah? dan for sure lelaki mesti bingung tu. mahu puji salah, tak puji pun lain juga kan.

and bila sudah bergaduh, perempuan memang tak akan merajuk lama, if dia merajuk pun sengaja saja tu minta puji mahu dipujuk. haha, then bila sudah okay, selalunya perempuan akan guna alasan paling klise di dunia "datang bulan ba, tu yang emo tu". haha dengan harapan lelaki tak lah marah lama dan faham kunun =p actually tu bagi aku ayat paling selamat di dunia la untuk larikan diri dari kena marah balik sebab tiba2 emo.


It takes time to understand a girl. But if she’s really worth it, you’d take time to try to figure her out

and something nice to share, haha!


Comments

Popular posts from this blog

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Asrama Terbuka IPG Kampus Tawau;

last week, kampus kami mengadakan Program Asrama Terbuka. which is antara program yang julung kali diadakan sepanjang aku 4 tahun berada di kampus ni. pengisian program ni adalah melawat bilik kawan anda, tak kisah girls or boys, makan-makan, and so much more. just let the picture talk =)
maybe next year boleh buat lagi, haha cuma if di buat lagi, i will lock my room. haha =p