Skip to main content

crush to lover to just friend?;

do you still remember my previous entry pasal "everyone has their own crush", if not please read here first, then baru sambung baca pasal ini. I really don't know, kenapa aku mesti tulis pasal benda ni, sebab lately benda ni running through my mind. bila tengok orang susah mahu move on from their past relationship, aku teringat pasal ni how much aku struggle untuk move on. yeah, i know, aku masih muda, but trust me, pengalaman macam ni takkan dapat if kau tidak hadapi =)



okay back to the stories, while I was on form 4, the crush, or senang cerita I called him Mr Snow, bagi aku signal yang dia berminat dengan aku. ya la, time tu masa masuk form 4, biarpun kami lain course, aku ambil IT and dia ambil Perdagangan (tak silap aku), kami bersebelahan kelas. then memang la everyday aku akan nampak muka dia lalu lalang. dek kerana aku memang gila gila suka sama dia, of course makin best lah. apa tah lagi after tu dia minta nombor telefon aku, dan bawa couple.

finally, after 8 years, dia bagi respond positive sama aku. sebagai seorang remaja yang hatinya memang cepat berbunga, aku tak fikir panjang lagi, and I said YES! we only have satu kali phone call and tak sampai seratus pun sms, then he dumped me. serious, itu lah yang paling sakit sekali. even our relationship tak sampai seminggu. Ya Allah, hancur hati aku hanya Allah yang tahu.

then after that, memang lah susah mahu move on, 8 years aku suka, then dia bawa couple almost one week, then dumped me, macamana aku mahu terima semua tu? really lah gila gila kecewa. even aku siap terima other person lagi just to forget him *gila punya kejam aku masa zaman sekolah*, tapi lama-lama aku dapat juga move on. situasi, kesibukan belajar, and so on, membuatkan semuanya senang untuk move on. 

lepas SPM, aku tak jumpa dia dah. then dapat masuk IPG Kampus Tawau which is the best decision I ever made as a person! teehee. end of my first semester in my pre-degree, aku jumpa dia semula. he is still the same, and I realized my feeling also the same. I thought aku sudah move on, but then,  bila jumpa dia, the feeling come again. we did contact once again and he once again proposed me to be his girlfriend, and again, I accepted it, for the second time!

the relationship was going smooth at first, but after 3 months, there are too many obstacles and problems. sampai lah again kami break up for the second time. oh I hate it once again. how I am supposed to move on dalam masa yang cepat. so bagi aku cara paling cepat ialah buat another relationship, and some said it REBOUND RELATIONSHIP. and of course, ini bukan jalan terbaik, ya la bila ko baru sahaja hadapi relationship yang sadis dan mahu mula yang baru confirm perangai kau macam yang trauma berabis, psiko sikit, jadi orang yang queen control sebab kau takut lagi lelaki tu lari. but believe me, kau buat perangai begitu, lagi lah lelaki rasa annoying. 

and as expected the rebound relationship tak ke mana pun. then jumpa balik Mr Snow, couple break, couple break, couple break, at macam almost 6 or 7 times kami mula couple pastu break. and finally, aku buat keputusan, stop it. sampai bila juga aku mahu ada stupid relationship begitu kan. mahu sampai 100 kali baru berhenti?

pernah juga aku tulis entry dulu pasal aku move on. click here, if you missed to read that. move on bukan senang tapi bila sudah dilalui, baru kita bangga dengan diri. wah, I'm Survivor! then sekarang baru terfikir, my crush yang dari darjah 3 tu rasanya dah menjadi one of my biggest mistakes. one of my bad memories yang aku mahu cepat2 delete, tapi bukan lah senang.

so, aku just anggap semua tu sebagai pengalaman hidup. dan juga salah satu sebab kenapa aku mesti stay strong dengan  semua keputusan yang aku buat, sebab kalau ikut hati dan perasaan semata sahaja, tak ke mana. dan for sure, kebahagiaan mana la kita dapat =)



Comments

chill..^_^
better gurl for better man..
misya mialen said…
move on adalah keputusan yg terbaik...insyAllah..izzati akan dipertemukan dgn org yg plg baik lagi dan sdh tentu dia lah penawar utk setiap kisah sedih.;D
hehe thanks for the words =) appreciate it a lot~

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …