Skip to main content

and then aku merepek lagi;

everytime aku buka blog orang, aku tengok macam hari-hari dia update, oh my, apasal banyak betul idea mahu update blog everyday. while me, macam setiap hari cari idea tentang apa nak tulis, apa nak luahkan, apa yang nak di jiwangkan, apa yang nak itu dan ini. bla bla bla~

since aku selalu buat blog aku macam diari kehidupan, cerita pasal apa aku buat hari ini, and so on, my weekends sangat membosankan. bangun saja dari tidur, buka laptop, and again, aku blur, apa mahu buat ni. sangat membosankan sampai aku nak berteriak2 sendiri dalam bilik. *okay, ini bukan gila, tapi masalah mental di hari minggu*

kalau hari isnin, selalu tak sabar untuk tunggu hari sabtu and ahad, konon bolehlah santai-santai, but seriously if terlebih santai, tak best pun. sampai tak tahu nak buat apa. kalau lah aku ada duit yang banyak and aku boleh drive kereta, dah lama aku melepak kat bandar dan cari tempat makan yang best *balik-balik fikir pasal makan , that's why everyday aku gaining weight. haha*
but masa weekend ni aku macam tidur bermimpikan benda2 yang tak logik. dan lepas tu aku bangun dengan berfikir, okay, hari ini aku nak buat apa? as usual lepas bangun terus mandi, buka laptop, makan, dan tamat aktiviti. sungguh membosankan. sabtu malam aku lepak bilik Nieza, dan tadi aku baru habis lepak bilik Nieza lagi, dan melepak di bilik Seri.

balik ke bilik semula, again aku kebosanan mencari idea nak buat apa. aku main game masak2, wedding2, and semua girlish punya game yang hanya mencabar kelajuan menekan mouse dan kesabaran aku. heh.

eh, bukan aku cakap tadi aku tiada idea ka mahu update blog? sekali macam panjang juga aku merepek untuk entry kali ini. wow. hahahaha


boleh la senang hati sikit sebab sudah berjaya update blog untuk hari ini

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…