Skip to main content

what I do lately;

hye guys,

akan buat summary apa yang aku buat sampai ketiadaan masa update blog
  1. sampai saja kampus, fikir mula kelas, boleh lugai2, cerita2 apa buat time cuti. sekalinya dikejutkan dengan kelas Kajian Tindakan. terus hari pertama fikir objektif, tajuk and so on. boleh terbeliak juga bijik mata time tu. kalau sudah set kepala lain, then sampai kelas lain, memang haru biru juga kepala ni.
  2. and semester ni jadi Penolong Ketua Unit kepada Seri. yeah! saja ja tu volunteer since aku rasa tak juga banyak kerja. just helping her contact lecturer and so on.
  3. semester ni juga kami belajar Bimbingan Kaunseling. serius subjek ni best. cuma tu timing nda ngam la. mana lagi pressure mau kasi siap AR, sana juga kami study benda ni. memang tak masuk otak oo =( 
  4. 10 hari mau siapkan proposal AR memang sesuatu yang gila! tak cukup rujukan, tak cukup ilmu di dada. memang tekanan. expectation memang tinggi. mana lagi nervous kena bomb time bentang, memang la sandi tu perasaan. ada dua tiga kali juga aku menangis pasal AR ni. 
  5. time bentang proposal, aku orang yang pertama di hari pertama, nervousnya memang teruk dan sandi. itulah perkara yang paling mendebarkan sekali sepanjang aku berada di kampus ni. lain betul perasaan dia. suara bergetar2, mana lagi aku risau dengan ilmu yang tak cukup. lucky me, dapat jawab juga semua dengan baik walaupun aku rasa jawapan aku salah =p
  6. siap bentang proposal, kami cuti chinese new year selama seminggu. dan aku? tak balik cuti pun. hoho. sebab utama dirahsiakan tapi sebab yang kukuh ialah time ni belum keluar elaun lagi. jadi aku mendiamkan diri dan menahan rasa la stay asrama dulu.
  7. okay juga actually tak balik cuti ni, merasa juga feeling orang tak balik bercuti selama ni. makan apa? okay juga makanan kami sepanjang cuti ni. dasyat dasyat juga pemilihan makanan!
  8. sejak dua hari lalu, aku sudah mulakan 15minit joging sehari, dan masih lagi bertahan hingga hari ketiga, harap2 berjaya la juga aku buat selama sebulan dulu. lepas ni mau control makan dulu. belum dapat makan macam "breakfast like a king, lunch like a queen, and dinner like a princess" =p
  9. 30hb ni akan mula praktikum di SK Taman Tawau, and hope it will be good.
till the next entry =)
Happy Chinese New Year!

Comments

eyqa amin said…
sinopsis yg senang kena faham...
simple!
dan dan dan..point no.7 paling takleh blah =..='

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…