Skip to main content

Ucapan Selamat Hari Raya yang lambat!;

Mungkin tidak terlambat untuk aku wish kepada semua, Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. mohon dihalalkan semua yang telah aku makan dan minum, dan segalanya. Raya tahun ini sangat berbeza kerana aku beraya bersama suami dan berjauhan dari ahli keluarga.

Ditambah pula encik suami aku bekerja sepanjang raya itu, dah most of the time aku dirumah sahaja. itu memang tidak banyak beza masa aku bujang sebenarnya,sebab asal raya jarang juga famili aku berabis2 untuk raya. HAHAHAHAHA. tapi yang sadis saja untuk kali ni, aku SEEEEEEPIIIII. 

ya la, sebelum ni kan walaupun kami tak ada lah beraya sakan, tapi dirumah ada semua. ada mama, babah, apik dan zana. bayangkan lah raya tahun ni sudah berjauhan dengan dorang, encik suami kerja, huwaaaaaaa sedih aku. emosi pun tak stabil terus.

and yang paling lucu, WE DIDNT HAVE ANY PROPER BAJU RAYA like other married couple. raya pertama aku scroll facebook, perrggggggggghhh semua of course lah menayang tema baju kan. then masa tu, lepas mandi pagi tu, aku sarung semula baju tidur. wakakakaka supaya mudah aku memasak pagi tu.

then berlalu lah raya ke-2, ke-3, ke-4, dan akhirnya entah raya ke berapa aku kata sama encik suami, "kalau kita inda beraya, mari lah kita berselfie saja baju raya ni". bayangkan, sampai gitu mau dapat feel raya tu.

then dalam masa itu juga berlaku sesuatu kebaboooooooooooomm! (haih malas mo ulas part ni). dan baju raya tidak dipakai lagi.

sampai di malam terakhir aku di Tawau, aku cakap lagi kali ni dengan nada yang baik ala ala isteri solehah "b, mari kita pakai baju raya tu. kita bergambar saja. kejaaaaapp ja", pastu suami aku pun agree.

siap bergaya2 sudah ni dalam bilik, aku kata "bah, sapa lah mau ambil gambar kita ni. monopod pun manada. inda kan la selfie. muka konfem sebesar kamera" suami aku ni memang jenis tak banyak cakap. dia angkat kerusi letak atas katil. ambil handphone aku set timer, pastu cakap "bah, mari sini kita bergambar"

WAKAKAKAKAKAKAKA kemain laki bini gigih mau bergambar raya tu.bangga aku dapat laki kreatif macamni. walaupun aku rasa apa kejadahnya angkat kerusi letak atas tilam demi gambar? malas aku banyak cakap, mau tinguk hasilnya?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


itu kelabu2 bawah gambar tu lah kerusi. miahahahahahahha!Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…