Skip to main content

Tag by Eyqa;

dapat tag ni dari one of my junior in campus, eyqa. okay let's do it!

some kind of rules:
1. You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions
for the people you tagged to answer
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about
'You are tagged if you're reading this'
you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have tag 11 people.

11 things about me

#1; sangat suka hello kitty dan juga warna pink. tapi kadangkala colorful lagi diminati
#2; tiada keinsafan untuk berkurus. kerana dicakap gemuk pun seakan no feeling. tapi mungkin akan berdiet juga, tapi masanya entah bila
#3; suka tidur petang. balik kuliah, terus tidur. tapi bila sudah malam, susah pula mau kasi lelap mata ni
#4; tidak banyak kawan yang rapat. most of the time, aku spend masa dengan random people
#5; suka bersendirian dalam bilik, dan interact dengan orang mostly dalam laman sosial ;p
#6; sentiasa homesick bila di kampus, dan sentiasa campussick bila di rumah
#7; love teaching so much and explore new things untuk buat P&P lagi best
#8; tidak makan kuning telur
#9; tidak pandai makan sayur dan juga buah
#10; suka ketawa tetapi lepastu akan menangis teresak2
#11; actually, tidak pandai describe diri sendiri. :D

11 soalan dari Eyqa

1. adakah korunkk sedang bercinta?
jujurnya, iya =')

2. kalau ya, macam mana korunkk impress kan perasaan cinta & sayang tu?
dari hati ja. wakakakaka

3. antara couple atau kawan, korunkk akan utamakan yang mana 1? sebab?
right now, since aku mmg tak banyak kawan pun disini, for sure aku akan utamakan couple aku. since dia yang ada dengan aku masa susah dan senang tu

3. entri korunk banyak berkisar tentang apa eh?
apa yang berlaku harian dan juga perasaan aku pada masa itu

4. korunkk ada bFf tak?
ada. tapi semua jauh2 ni

5. bFf korunk tue tahu tak korunkk sayangkan dia?
of course la. BFF kan ;D

6. kalau bFf kita lain spesies, laki/pompuan. ada kemunginan'diam-diam-aku-cinta-padamu'?
kalau kawan tu, kawan saja la

7. macam mana nak pamerkan rasa LUCKY nya korunk dpt bFf cam dyeurg?
selalu contact dorang. and share problem

8. kalau korunk lapar, korunkk akan buat apa eh?*perowt aq da start wat gamelan*
cari apa apa yang bole dikunyah

9. adakah anda rasa, anda HOT?
not really, dengan fizikal gini, sangat tidak hOT!

10. apa yang anda faham mengenai sahabat-sejati-tulus-iklas-dunia-akhirat?
iya.

11. adakah korunkk rasa hebat bila dapat follower beriban? 'ribu'*soalan mati*
tak juga. sebab aku tau yang baca blog ni pun 2-3 orang jak

p/s; malas mau tag orang lain =)

Comments

eyqa amin said…
thanx alot kak =)
appreciated that~~~
ngeee
tp kaka xda tag sapa2 balik~

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='