Skip to main content

serahkan pada ilahi;

tadi malam, i mean baru sebentar tadi, me and Nelly share something pasal boys.well, kalau perempuan jumpa, kadang kala pasal boys juga topik utama.

since both of us, peminat setia how I Met Your Mother, dan juga selalu bukannya bernasib baik dalam relationship, kami figure out someting. sebenarnya kami sama seperti keadaan si Ted Mosby.

about Nelly, let her wit her personal matter. tapi memandangkan ini blog aku, aku rasa aku perlu cakap pasal diri aku saja la. apa tah lagi yang personal matter ni. kalau kamu ada tengok tu series, pasti lagi senang la mau relate apa yang aku cakap ni.

sometimes, aku rasa bukan keadaan, bukan boys, bukan distance, bukan wang, bukan agama atau bukan apa-apa sekalipun masalah,cuma AKU. i mean, AKU yang masalah utama.

when i meet someone, selalunya aku tak ambil masa lama sangat untuk masuk cerita. kalau dia jenis yang banyak cakap juga, makin senang la mau ngam. jadi untuk bina cemistry antara kami, tak ambil masa yang lama. tak sampai sebulan, kadang kala dah bole jadi satu relationship yang lebih dari seorang kawan.

maybe orang cakap, easy fall in love,
or maybe love doesn't take time,
atau maybe desperate,
atau maybe terlalu rush untuk pergi ke satu tahap.

seawal kenal, aku jarang nampak keburukan. nampak yang baik-baik saja. kalau ada pun kekurangan, aku ketepikan selalu. tapi tapi tapi, tak sampai sebulan, bila aku da nampak apa yang aku tak puas hati, aku mula la cari pasal, aku akan cari jalan macamana mau end up to relationship. then akan buat banyak perkara yang irritate, then bila suda kena putus, i should be appy. but why aku menyesal pula?

bagi aku, apa yang penting ialah komitmen.

kalau fikir logik la ba, kalau lelaki belum kerja lagi, belum ada rumah dan kereta, macamana la mau bagi full commitment kan sama kita? tapi dulu aku tak fikir semua tu, if he love, dia perlu prove aku someting. bagi aku reason kenapa aku perlu bertahan.

aku tak pernah puas hati
tak pernah bersyukur
malah mungkin aku tak pernah menghargai.

itu yang aku lupa selama ni. bukan aku nak korek balik masa silam, dan salahkan diri sendiri, cuma mahu reflek sama diri sendiri.

jangan salahkan keadaan.
cari jalan penyelesaian.
selebihnya, serahkan pada Allah s.w.tComments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;
sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.

bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='