Skip to main content

serahkan pada ilahi;

tadi malam, i mean baru sebentar tadi, me and Nelly share something pasal boys.well, kalau perempuan jumpa, kadang kala pasal boys juga topik utama.

since both of us, peminat setia how I Met Your Mother, dan juga selalu bukannya bernasib baik dalam relationship, kami figure out someting. sebenarnya kami sama seperti keadaan si Ted Mosby.

about Nelly, let her wit her personal matter. tapi memandangkan ini blog aku, aku rasa aku perlu cakap pasal diri aku saja la. apa tah lagi yang personal matter ni. kalau kamu ada tengok tu series, pasti lagi senang la mau relate apa yang aku cakap ni.

sometimes, aku rasa bukan keadaan, bukan boys, bukan distance, bukan wang, bukan agama atau bukan apa-apa sekalipun masalah,cuma AKU. i mean, AKU yang masalah utama.

when i meet someone, selalunya aku tak ambil masa lama sangat untuk masuk cerita. kalau dia jenis yang banyak cakap juga, makin senang la mau ngam. jadi untuk bina cemistry antara kami, tak ambil masa yang lama. tak sampai sebulan, kadang kala dah bole jadi satu relationship yang lebih dari seorang kawan.

maybe orang cakap, easy fall in love,
or maybe love doesn't take time,
atau maybe desperate,
atau maybe terlalu rush untuk pergi ke satu tahap.

seawal kenal, aku jarang nampak keburukan. nampak yang baik-baik saja. kalau ada pun kekurangan, aku ketepikan selalu. tapi tapi tapi, tak sampai sebulan, bila aku da nampak apa yang aku tak puas hati, aku mula la cari pasal, aku akan cari jalan macamana mau end up to relationship. then akan buat banyak perkara yang irritate, then bila suda kena putus, i should be appy. but why aku menyesal pula?

bagi aku, apa yang penting ialah komitmen.

kalau fikir logik la ba, kalau lelaki belum kerja lagi, belum ada rumah dan kereta, macamana la mau bagi full commitment kan sama kita? tapi dulu aku tak fikir semua tu, if he love, dia perlu prove aku someting. bagi aku reason kenapa aku perlu bertahan.

aku tak pernah puas hati
tak pernah bersyukur
malah mungkin aku tak pernah menghargai.

itu yang aku lupa selama ni. bukan aku nak korek balik masa silam, dan salahkan diri sendiri, cuma mahu reflek sama diri sendiri.

jangan salahkan keadaan.
cari jalan penyelesaian.
selebihnya, serahkan pada Allah s.w.tComments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…