Skip to main content

Farewell Dinner & Hari Anugerah Cemerlang IPG Kampus Tawau;

ini adalah program terakhir di kampus untuk tahun 2011. iaitu majlis makan malam perpisahan dan hari anugerah kecemerlangan. and itu juga la job terakhir aku di kampus untuk tahun ni. ceeeyy, job kunun,padahal jadi MC saja. macam biasa, aku tak akan jadi MC yang perfect. mesti ada cacat cela tu. malas mau cakap sini,sebab semua suda berlalu juga.

dinner tu bagi aku tetap meriah walaupun bukan semua orang datang. ya la, maybe sebab esok mau balik kan, jadi malam tu for sure, orang tengah packing barang and so on. to all my senior, semoga berjaya di kehidupan guru yang sebenar,and gonna miss you all so much =') tak dilupakan juga KPLI Jan 11, walaupun tak banyak interaksi kita, tapi kamu tetap best in your own way!

and rasanya aku tak sentuh pun makanan malam tu. aku lupa. bolehnya kan lupa untuk dinner =_='
meja VIP
decoration
some of senior PISMP 08
KPLI Jan 11
my batch
the next day;

penerima anugerah
it's me
aku bangun sangat lambat untuk hari anugerah tu. sangat sangat sangat lambat! aku bergegas macam apa saja, terus tu bilik dalam keadaan messy. ikutkan hati memang sambung tidur, tapi entah kenapa aku kuatkan juga diri untuk pergi.

and dalam bergegas tu, dalam fikiran aku mau breakfast juga. since kurang makanan di medan, terpaksa juga berebut untuk makan. lucky me, sempat makan mee goreng dan sosej. ada juga isi perut ;) majlis aritu berjalan dengan smooth and kehadiran Encik Mazaniah sebagai pembaca penerima anugerah sangat best. macam anugerah artis gitu~

to all yang berjaya terima anugerah, CONGRATULATIONS! especially to some of my classmate;
1) Dayah = Ketua Unit Terbaik
2) Luqman = Anugerah Bina Insan Guru
3) Azilah dan Farhana = Anugerah Inovasi
4) Farhana = Pointer 3.7 ke atas
5) Amirul = Anugerah Unit Beruniform Pengakap 
6) Me = Anugerah Persatuan Bahasa Inggeris

and when I told someone pasal anugerah ni, dia cakap "nanti di sekolah, mana kena pandang lagi semua anugerah yang ko dapat tu". malas mau elaborate pasal tu. mixed feeling juga lepas kena cakap gitu.

ok. bye.
finally tahun ke-3 ku tamat juga.
cuti tidak payah ingat pasal kampus.
=D

Comments

Wynda said…
congrate kak^^

semoga anugerah yg diterima tu jadi pembakar semangat utk jadi cekgu2 yg betul2 syg dengan murid^^ [pndi2 ja ckp] hehehhehe
b0m^2 said…
:)
macam nda pecaya ada urg x makan .. hehehe
wynda,
thanks a lot
well said ;)

bum2,
wakakaka serius ba
betul sa x smpt mkan apa2 time tu.
kecuali minum air sirap.

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …