Skip to main content

Farewell Dinner & Hari Anugerah Cemerlang IPG Kampus Tawau;

ini adalah program terakhir di kampus untuk tahun 2011. iaitu majlis makan malam perpisahan dan hari anugerah kecemerlangan. and itu juga la job terakhir aku di kampus untuk tahun ni. ceeeyy, job kunun,padahal jadi MC saja. macam biasa, aku tak akan jadi MC yang perfect. mesti ada cacat cela tu. malas mau cakap sini,sebab semua suda berlalu juga.

dinner tu bagi aku tetap meriah walaupun bukan semua orang datang. ya la, maybe sebab esok mau balik kan, jadi malam tu for sure, orang tengah packing barang and so on. to all my senior, semoga berjaya di kehidupan guru yang sebenar,and gonna miss you all so much =') tak dilupakan juga KPLI Jan 11, walaupun tak banyak interaksi kita, tapi kamu tetap best in your own way!

and rasanya aku tak sentuh pun makanan malam tu. aku lupa. bolehnya kan lupa untuk dinner =_='
meja VIP
decoration
some of senior PISMP 08
KPLI Jan 11
my batch
the next day;

penerima anugerah
it's me
aku bangun sangat lambat untuk hari anugerah tu. sangat sangat sangat lambat! aku bergegas macam apa saja, terus tu bilik dalam keadaan messy. ikutkan hati memang sambung tidur, tapi entah kenapa aku kuatkan juga diri untuk pergi.

and dalam bergegas tu, dalam fikiran aku mau breakfast juga. since kurang makanan di medan, terpaksa juga berebut untuk makan. lucky me, sempat makan mee goreng dan sosej. ada juga isi perut ;) majlis aritu berjalan dengan smooth and kehadiran Encik Mazaniah sebagai pembaca penerima anugerah sangat best. macam anugerah artis gitu~

to all yang berjaya terima anugerah, CONGRATULATIONS! especially to some of my classmate;
1) Dayah = Ketua Unit Terbaik
2) Luqman = Anugerah Bina Insan Guru
3) Azilah dan Farhana = Anugerah Inovasi
4) Farhana = Pointer 3.7 ke atas
5) Amirul = Anugerah Unit Beruniform Pengakap 
6) Me = Anugerah Persatuan Bahasa Inggeris

and when I told someone pasal anugerah ni, dia cakap "nanti di sekolah, mana kena pandang lagi semua anugerah yang ko dapat tu". malas mau elaborate pasal tu. mixed feeling juga lepas kena cakap gitu.

ok. bye.
finally tahun ke-3 ku tamat juga.
cuti tidak payah ingat pasal kampus.
=D

Comments

Wynda said…
congrate kak^^

semoga anugerah yg diterima tu jadi pembakar semangat utk jadi cekgu2 yg betul2 syg dengan murid^^ [pndi2 ja ckp] hehehhehe
b0m^2 said…
:)
macam nda pecaya ada urg x makan .. hehehe
wynda,
thanks a lot
well said ;)

bum2,
wakakaka serius ba
betul sa x smpt mkan apa2 time tu.
kecuali minum air sirap.

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='