Skip to main content

Cuti Raya Aidiladha: Part 5;

perkara paling tak best ialah bila perlu terima realiti, iaitu kena balik semula ke kampus dan ambil exam. so my flight ke tawau ikut jalan Miri. so, Miri-KK-Tawau. dua kali kena naik aeroplane. perasaan tak best langsung. 

since kami belum tau jalan ke airport Miri, Apik minta tolong la his friend untuk tunjukkan jalan. before tu, kami singgah dulu di E-Mart untuk breakfast. duduk di Sugarbun tapi tak order pun makanan sugarbun. beli saja makanan di gerai-gerai tu, and my mom sempat beli 3 biji durian.

kalau suda dia minat, tak bole di kawal lagi. jadi biarkan dan tengok saja la my mom makan durian berabis =D

beli tabaloi for my friend in campus

makan durian sama nasi ayam. 

itu kawan Apik. nama dia May x silap aku. 
sementara tunggu flite jam 2ptg, kami pergi ke shopping complex untuk ronda2 konon. tanpa sebarang pembelian. tapi sempat juga aku beli satu novel untuk di baca, beli beg di kedai Vietnam, and also some ladies stuff.

tart ni sedap! 
flite dari Miri to KK ambil masa yang sama dengan flite ke Tawau. sepanjang dalam flite, aku diam2 tengok tingkap saja. and ambil gambar ni sebab keadaan balik Tawau sama juga begini. tengok bawah semua ada kelapa sawit.


sampai KK, dalam jam 3.30 petang, tunggu flite seterusnya ke Tawau jam 8.30mlm, so aku just duduk lepak minum ice blended yang dibeli di Coffee Bean and makan kacang pistachio sambil baca novel. tapi susah juga mau fokus baca ni, sebab aku duduk area departure hall. most of the time, aku just tengok ragam manusia di situ. 



disebabkan duduk menghadap departure hall, perasaan dia sedih, sebab ramai orang balik2 nangis saja nak antar family/friends pergi jauh, aku naik atas dan lepak di CC.

sekali malam tu, flite aku delay lagi. aiii malasnya. nasib baik,aku ada jumpa seorang manusia time menunggu, jadi ada juga orang yang bole aku bawa bercerita. dan begitulah cuti raya aidiladha aku tamat.

Comments

Run Away said…
../salam kenal dari segmen lulu...;d

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …