Skip to main content

pukul dua pagi;

its 2 o'clock in the morning, *jadi kenapalah?*

saya masih lagi bertahan bersama roomate menyiapkan laporan Audit Hijau kami, dan sempat lagi saya update fail Kelab Rukun Negara. memang sangat banyak kerja bertindih sampai saya blurr mahu buat mana satu.

eh, nak cakap ni, berkesan betul lah sabun muka yang saya pakai ni. sabun yang diberi nama Sabun Tahan Mengantuk :D sampai jam 2 saya belum lagi menguap malahan saya masih aktif lagi. nak suruh saya joging satu kampus sekarang? boleh bah.hahahahaha percaya dengan kata2 saya? mesti muntah darah lah kalau korang nampak saya joging di kampus ni.

sebenarnya yang buat saya bertahan stay up ni, adalah kerana memakai klip hello kitty. tettt..ini tiada kaitan langsung. mesti korang heran, napa saya bangga sangat stay up ni kan. sebab saya memang orang yang tak suka lambat2 tidur ni.lebih baik tak siap kerja, dari tak tidur, wakakakakkaka langsung tak bermotivasi kan saya.

tapi sejak dua menjak ni, entah dari mana turunnya cahaya keimanan nur :P, eh salah, entah dari mana sikap rajin dan pentingkan kerja kerja ini wujud dalam hati. sejak masuk JPP ni macam saya rasa semua itu tanggungjawab yang perlu disiapkan secepat mungkin dan tidak boleh ditangguh.

iklan kejap aaa,ehh, apasal vitagen ni macam sedap diminum lagi di waktu begini...
ambil vitagen, cucuk straw, minum, sambung tulis blog.
owhhh sedapnya vitagen hijau ini, bagus untuk pencernaan selepas makan tak ingat dunia di steamboat.

ohh sebut pasal steamboat, nanti saya upload k gambar2 orang yang makan tak hengat dunia ni. sampai yang kurus pun nampak buncitnya. apatah lagi yang dah sedia kala comel, jangan cakap lah kan.

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…