Skip to main content

buat minah yang ku benci hari demi hari;

naaaa...ambil kamurang entry dalam tulisan merah!

ada sorang minah (saja tak nak cakap dia perempuan, sebab saya dah tak suka sangat kat dia ni) yang sangat menyakitkan hati sampai saya rasa nak tampar jer muka dia dengan tempe. ish...i know, saya emosi sekarang,tapi seriously, I dont like her!

well minah ni memang satu kampus dengan saya. satu kelas?batch?senior?junior? its a secret i would never tell. saya jarang nak tulis ketidaksukaan saya sama orang dalam blog secara mendadak, tapi bila tahu apa yang dia telah buat, saya rasa macam "hey, jangan jatuhkan maruah perempuan, boleh tak?"

dia ni bukan juga hodoh sangat pun. cute lah juga. kegemaran lelaki-lelaki getek yang cuba mengambil kesempatan or maybe memang lelaki tu buta dan bodoh tak nampak perangai dia sebenar. for sure, saya dulu pun cakap dia ni cute juga. tapi lama-lama, apa guna muka cute kalau hati macam tapir?

satu hal yang saya tak suka, jangan fitnah orang lain kalau tidak tahu hal sebenar. terima kasih kerana fitnahan anda terkantoi dan saya dengari semuanya. saya benci dan saya sangat benci. dah la memfitnah, bawa bawa orang lain. kesian ba juga ni perempuan, minta-minta kena sokong, then ramai la ni yang sokong dia sebab sama2 juga buta inda boleh tengok kebenaran.

and yang bikin panas, kawa saya sendiri bah, KAWAN saya sendiri, percaya cakap dia, terus ikut2 mahu kasi salah. punya lah sakit hati. bila saya kasi terang semua yang betul, kawan saya macam susah mahu percaya. ish! bikin geram bah. saya kehilangan kawan saya kerana kau! kerana mulut kau bau macam longkang! grrr..wangi lagi longkang di kampus ni.

sekarang ni kan, kalau saya nampak dia, mahu senyum pun terpaksa. dari muka dia cute terus saya rasa macam tapir sudah. eee inda pernah lah saya rasa mahu mengamuk gini. tapi dia tu melampau betul. saya harap kau baca la ni entry. gembira saya kalau ko baca. biar ko tahu betapa saya sangat membenci diri kau!!!!!!!!!!!!

as a conclusion, beauty with no brain and bad mouth and bad attitude, is so pathetic!
Justify Full

Comments

.ayarusinah. said…
ak suka ayt last ko tu darl.
sangat2 betul ni!

sabar ea darl.

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …