Skip to main content

im back;

hello world, Im back :D cis, saya suka betul merajuk kan sama ni blog, asal apa2 ja, mesti terus tidak mahu menulis. bukan apa bah, takut kalau mood inda okay, nanti tertulis pula benda-benda yang kasi malu diri sendiri.

well, today wake up early gila,sebab takut tiada air. luckily, air masih dalam tahap yang banyak, saya mandi pun dalam keadaan riang dan gembira. dan banyak juga masa untuk diri sendiri sebenarnya. patut lah, ada orang tu suka betul bangun awal. now,saya faham :)

apa yang telah,sedang,dan akan berlaku dalam hidup saya;

1) Pesta Kaamatan dan Gawai IPG Kampus Tawau berjalan dengan sangat baik. walaupun habis majlis dalam jam 1130 malam tu, tapi saya sangat gembira. my exco melakukan kerja yang sangat baik. well done everyone!

2) saya ada exam Hubungan Etnik rabu ni. wish me luck :) *kalau wish saya luck saja, tapi tiada effort dari saya, sama juga tiada apa2 tu kan.heee...*

3) Congratulations Mohd Syafiq Subri @ my adik :) sebab dapat masuk Universiti Malaya untuk PASUM Sains Fizikal. one steap ahead to your ambition! and good luck untuk interview KPLSPM Tesl di IPG Gaya. ya..even dia pilih masuk UM, tapi dia pergi juga interview ni, kasi teman kawannya.

4) petang ni ada perjumpaan JPP, with HEP dan wakil pelajar untuk membincangkan apa-apa sahaja yang mereka inginkan dan suarakan pendapat mereka mengenai IPG Kampus Tawau. so, speak everyone towards a successful IPG :D

5) esok hari pula, kami kena uruskan Ceramah Integriti untuk pelajar KPLI Januari 2010,KPLI Jun 2009, PISMP Jan 07, PISMP Jan 08. yang penting ada makanan free untuk sarapan dan lunch besok. yeayyyyhhh..save bajet :P

6)okay, saya pergi bersiap dulu. tema hari ini: purple!!

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …