Skip to main content

everything went well;

malam tadi, kitorang yang Ahli Lembaga Koperasi IPG Kampus Tawau ada dinner kat MB Hotel. bertolak dari kampus dalam jam 7 lebih ikut kereta Puan Maimunah. then sampai saja, terus saya kena suruh jadi pengacara majlis bidan terjun. nasib baik tak lah formal sangat. takut juga ni sebab jemputan VIP kami ialah Dr Hj Mohd Johan Zakaria selaku Pengerusi koperasi kami. but lucily everything went well.

semua AJK perlu sediakan speech pendek masing-masing. heee..lucu juga tengok muka ajk yang lain. fikir mahu cakap apa kan. after speech, penyampaian cenderamata. kitorang dapat tshirt (sangat canthek!), keychain dan juga brooch. dan tidak dilupakan duit gaji selama berkerja di sana. (semakin banyak duit yang diterima, maka anda seorang AJK yang rajin) haha jangan tanya berapa saya dapat. sebab saya rasa saya ahli lelap, apatah lagi sejak masuk JPP, extravangaza busy, koperasi pun terabai. itu salah saya (=,=)'

makanan kat hotel not bad. sangat puas hati juga. nasi, black pepper beef,sweet and sour chicken,kari ayam, sayur campur,rojak buah,puding, buah, and also orange juice. sesuai dengan harga, dan tempat yang sangat cosy, teringin nak bawa orang tersayang makan kat sini. sangat romantis!

acara makan kejap saja berakhir, dan terus balik kampus. dan bergegas masuk ke bilik rekreasi untuk tengok konsert akhir AF. dan Shahir won!! haha baru perasan tadi, Shahir ni handsome juga kan. tapi sayang, Adira kalah. well, semua tu rezeki kan.

then,sambung tengok TV lagi sampai jam 2 pagi. tengok rancangan memasak bersama Amira dan Patricia. from Iron Chef to Come Dine With Me. sambil makan amplang, minum hot chocolate and mentega bun. pastu balik bilik, on laptop,buka facebook, buka blogger, and now here I am. belum tidur lagi. ish!

dan sebelum mengakhiri entry, tataplah wajah si penulis blog, hahahahahahahha;

p/s: saya rindu berabis sama si mixhedryanson. balik-balik jumpa dalam mimpi ja. bila dapat jumpa betul-betul ni.wuwuwuwuwuwuw

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …