Skip to main content

first cut, always the hardest;

aku baru saja abis tengok cerita Biar Mimpi Sampai Ke Bintang. overall, cerita tu okay la. sweet. tapi malas mau komen macam2 sebab aku ni bukanla pakar filem2 ni. untuk tengok saja2, and layan malam memang bole la =)

and sebab tengok cerita tu, aku pop-up something dalam kepala ni.

kadang kala kita mau tau ka kita ni suda move on atau tidak dari previous relationship. for me, senang saja, if masi lagi kita ada perasaan marah dan benci tu, maksudnya kita masi ada sisa cinta lagi sama orang tu. masi ada memori yang mengikat diri.

sebab tu kalau da break up tu, jalan paling senang, just forgive dan forget. tapi bukan la kasi lupa tu orang. i mean all the memories ja la. dalam hidup aku senang saja, the past is really the past!

ingat entri aku lalu pasal berkawan dengan ex anda bukan jalan yang terbaik? actually, aku pun confuse lepas aku tulis tu =D ya la, actually most of my ex are my friend right now. even kami masi dapat cerita macam biasa tanpa ada feeling. and some of them ada yang suda kawin, ada girlfriend, and i'm fine with that.

and ada juga yang masi aku hang out lagi. masi bole lepak macam biasa. semua tu depends actually dari kita. macamana mau handle tu perasaan.

tapi now, aku rasa aku perlu buang semua perasaan marah dan sakit hati aku dengan orang tu. selagi aku x lupakan semua kesalahan, selagi aku masi ungkit pasal masa lalu, macamana aku betul betul mau move on to the new relationship.

cakap senang, buat susah

Comments

SimplySeoul said…
Moving on is not easy. But there's no use in holding back rite. Future is awesome, so live by anticipating the future not anxious about the past.

Visit ur blog.

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='