Skip to main content

Nadia Engagement Day;

sebelum bermula ada beberapa point aku nak cakap

1) gambar ni semua gambar aku curik dari facebook tuan punya badan,and of course aku dah tanya kebenaran =)

2) tuan punya badan adalah my besties waktu di sekolah dulu sampai sekarang. and akan cerita pasal besties2 punya tu jap lagi

okay, back to the real stories.
Finally, sayangku Nadia telah menjadi tunangan orang =') happy for you and bila tengok gambar2 tu i'm about to burst into tears. sebab terlalu happy! and sangat sedih, I couldn't make it to her engagement. padahal di Labuan juga. bukan sebab aku tak mau pergi, I really want to go. cuma the stupid flu and fever tiba2 menyerang. and aku memang tiada kekuatan untuk bergerak dari katil time tu. wuwuwuwuwuw so sad =(

Nadia is a friend of mine masa sekolah rendah. Kami ada group yang comel. wakakakaka The Powerpuff Girl. haha! comel, kan. *sila ketawa* actually, besa la tu zaman sekolah mudah terpengaruh dengan cartoon di TV tu. aku time tu jadi si Bubbles kunun. Nadia Buttercup since dia agak tomboy-ish time tu! and Hayati Blossom. we shared a lot together. kemana saja, bersama. rindu betul zaman dulu-dulu. sekarang mana boleh buat lagi semua tu. kami semua ada hidup dan komitmen sendiri.

1)like Nadia, dia sudah kerja and also sudah bertunang and tak lama lagi mahu kawin
2)neither do Hayati, dia pun sudah kerja, kawin and also ada 2 orang anak. but still gorgeous!
3)and me, masih belajar, masih belum kerja, masih belum bertunang, apatah lagi of course belum kawin!

now, time tu show off sama kamurang my besties yang paling cantik sekali di dunia. and dia tak tomboy-ish lagi macam dulu. dia makin cute, and sweet! =)

love her E-dress =)




her hubby, Mazlan =)


and my favorite shot! cantik kan ni tempat, x sangka ada d Labuan =p

and once again,
CONGRATULATIONS <3 <3 <3
*even sejuta kali cakap pun aku rasa tak cukup*
and cepat2lah melangkah ke dunia mendirikan masjid
berharap waktu tu kawan2 kita semua cuti dan ada di Labuan
=)

p/s; jangan tanya bila turn aku pula yer =p

Comments

Lady Rina said…
mau tanya jgk...ko bila lagi ni???..hihihi..
tunggu la bila aku sda stabil sikit. aku plan kunun dalam umurku 26 gitu la plg awal *uiseeeeyyyy ayat* pastu baru la ku tunggu mana2 pinangan yang sampai kepada ku =)

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='