Skip to main content

who to choose?;

kamu pernah berada di suatu dilemma? keliru mau pilih mana satu yang terbaik untuk kebahagiaan diri sendiri?

samada memilih;
1) orang yang kita sayang
2) atau orang yang sayang kita

dalam konteks ni kita selalu akan lebihkan yang nombor 1, sebab memang dia yang kita sayang. yang nombor 2 ni, kita macam tak pasti sangat. sebab da lebihkan perasaan tu ke nombor 1. tapi yang kita pasti nombor 2 sayang kita sangat-sangat. macam kita saja orang yang bole dia jumpa di muka bumi ini.

orang kata, pili orang yang sayang kita. dan saya rasa ianya benar.

well it happened to me,honestly. dari sakit ati fikir pasal orang yang kita sayang tapi masa depan belum tentu lagi baik kita pergi dengan orang yang sayang kita. ada reason for all that.

Allah hantar orang seperti itu untuk lengkapkan segala kekurangan kita. apa yang kita minta belum tentu yang terbaik. Allah know best.

p/s;Azam 2011 saya cuma satu "kekalkan Azam yang saya ada", dan mau abis taun ni, Azam tu masi ada =) Alhamdullilah. dan saya rasa Azam 2012 tetap itu juga. sebab saya tau Azam saya adalah yang terbaik.

Comments

This comment has been removed by the author.
Sayang.Been there.Sangat tertekan + tekanan d family mahu saya pilih yg no.2 tapi saya masi sama yg no.1.Istikharah la kalau sgt dlm dilema.. :))insyaALLAH.Akan dapat petunjuk..
ya.

saya rasa jalan plg bagus ialah buat tu solat Istikharah.

hati berabis mau sama yang no 1. tapi sometimes, if saya pilih no 1, sy x kan jumpa orang yang mcm no 2 tu lagi.

sometimes, life buat kita dilema kan.

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;
sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.

bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='