Skip to main content

who to choose?;

kamu pernah berada di suatu dilemma? keliru mau pilih mana satu yang terbaik untuk kebahagiaan diri sendiri?

samada memilih;
1) orang yang kita sayang
2) atau orang yang sayang kita

dalam konteks ni kita selalu akan lebihkan yang nombor 1, sebab memang dia yang kita sayang. yang nombor 2 ni, kita macam tak pasti sangat. sebab da lebihkan perasaan tu ke nombor 1. tapi yang kita pasti nombor 2 sayang kita sangat-sangat. macam kita saja orang yang bole dia jumpa di muka bumi ini.

orang kata, pili orang yang sayang kita. dan saya rasa ianya benar.

well it happened to me,honestly. dari sakit ati fikir pasal orang yang kita sayang tapi masa depan belum tentu lagi baik kita pergi dengan orang yang sayang kita. ada reason for all that.

Allah hantar orang seperti itu untuk lengkapkan segala kekurangan kita. apa yang kita minta belum tentu yang terbaik. Allah know best.

p/s;Azam 2011 saya cuma satu "kekalkan Azam yang saya ada", dan mau abis taun ni, Azam tu masi ada =) Alhamdullilah. dan saya rasa Azam 2012 tetap itu juga. sebab saya tau Azam saya adalah yang terbaik.

Comments

Anonymous said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said…
Sayang.Been there.Sangat tertekan + tekanan d family mahu saya pilih yg no.2 tapi saya masi sama yg no.1.Istikharah la kalau sgt dlm dilema.. :))insyaALLAH.Akan dapat petunjuk..
ya.

saya rasa jalan plg bagus ialah buat tu solat Istikharah.

hati berabis mau sama yang no 1. tapi sometimes, if saya pilih no 1, sy x kan jumpa orang yang mcm no 2 tu lagi.

sometimes, life buat kita dilema kan.

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…