Skip to main content

First Love;

the first cut always the deepest.
trust me. been there, done that.

even though, kita sudah move on with the other relationship, untuk melupakan cinta pertama bukan semudah yang kita sangka. perasaan mungkin sudah tiada langsung, tapi untuk lupa dan buang segala memori yang ada dalam kepala dan hati kita sudah semestinya bukan perkara yang mudah.

cinta pertama,adalah pertama kali kita jatuh cinta. dimana semuanya nampak indah dan seperti di filem filem romantis. cinta pertama saya adalah dengan seorang lelaki yang saya kenal masa di sekolah rendah dulu. and after that, dia pindah sekolah and jumpa balik when  I was on the middle school.

some said, itu cinta monyet. tapi for me, it was part of my true relationship. I tried so hard to win his heart, and apa-apa sajalah yang boleh buat dia suka aku. bila fikir balik apa yang aku buat dulu, macam desperate pun ada juga.

kadang kadang, bila kita berhenti berusaha, hasilnya ada. so, we did declare for once masa sekolah dulu. after 3 years cinta bertepuk sebelah tangan, finally, declare juga. memang lah aku orang paling happy time tu. but then, tak sampai sebulan pun, kami broke up. takdir kan, siapa juga mau melawan. kau berusaha bertahun2 pun untuk dapat orang tu, tapi bila sudah Allah kasi pinjam dia sekejap saja, kita mesti terima dengan redha.

and after that, I don't believe in first love. orang kata indah, tapi bagi aku pengalaman yang sangat bikin kecewa. move on with the other's and pusing pusing pun, kami terjumpa juga balik. kami bercontact juga balik. and of course, kalau sudah contact balik, the sparks of love yang dulu jadi debu debu akan membara balik.

sebab tu, berkawan dengan Ex anda bukan jalan yang terbaik, kalau masih belum buang semua memori yang ada dalam hati.

for now,mesti ada yang terfikir, kenapa tulis pasal cinta pertama if dia tiada kaitan sama life aku sekarang? actually, saja mengimbau masa lalu. there's no big deal. heh. 

so guys, macamana pula dengan cinta pertama anda? tell me. will read yours too =')

Comments

Mixhedryanson said…
berkawan dengan Ex anda bukan jalan yang terbaik? herm.. berfikir kijap.
dydue A'eN said…
my cinta pertama adalah jiran sebelah. kawan yang membesar bersama2. and i think i still have this feeling until now. ;)
mix,
maybe utk ko easy la. not for me. berkawan tnpa ada rasa suka balik? agak mustahil utk sy.

dydue,
waaaa.. so, kamurang masi keep in touch lagi?
Nurul Ain said…
hehhe Dydue here again.. in yes, keep in touch and now we're in our lovey dovey situation.. tp x la declare.. :) Berserah sama jodoh. ^^

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …