Skip to main content

November Kota Kinabalu;

since lepas wedding tu, kami semua turun la KK. sebab ada majlis resepsi pihak Abg Veera pula. dan terus kami ambil kesempatan untuk jalan jalan ronda KK. makan, bergambar, and so on la. one nite tu kami dinner sana Papparich, serius bagi aku tak sedap mana pun. duit kau abis bertabur sebab makanan mahal, tapi rasa paling out di dunia *apa kes aku emo betul kat Papparich ni* maybe tak semua tempat la, tapi yang area Karamunsing memang aku tak puas ati langsung

tengok2 menu
esoknya pula, kami ke 1 Borneo. plan aku actually nak tengok wayang ngan my besties, Ika. tapi dia ada gotong royong kat tempat dia. so cancelled. dan jadinya kami pergi tengok Gempak Selebriti Astro pula. sanggup duduk depan pentas, macam die hard fan of Akademi Fantasia. still remember macam zaman dulu, aku sanggup naik pentas dan menari dengan pelajar AF2, and also smpt juga aku duet with Kaer. apakes dulu tak pandai malu betul ;p



dan esoknya lagi, aku keluar tengok wayang Breaking Dawn. itupun plan yang jadi tak jadi. kesimpulannya, tu movie s0 s0 ja la. sebab main point utama filem tu ialah pasal pregnancy si Bella. yang lain, aku da lupa. since peneman tengok aku ni pun, tak faham storyline dan buatkan aku terikut confuse terus.petangnya kami antar Kak Dila and Ngangah tu airport. sebab dorang perlu balik ke Brunei semula


esoknya lagi pula, my mom bwa kami pergi tengok pameran buku di cruise logos hopes. sangat best, sebab ini la kali pertama aku naik cruise *jakun sikit* aku mana la perna naik feri2 besar gedabak begini. jualan buku sangat murah. and of course, aku sempat la beli satu novel.



dan esoknya lagi *berapa kali besok*, Aunty Limah bawa kami tengok Ombak Rindu. firstly, expectation aku memang low. memandangkan aku da kecewa ngan Lagenda Budak Setan, sebab aku memang tak suka pelakon perempuan dia tu. and now Maya Karin pegang watak Izzah? lagi la aku tak berapa excited nak tengok. tapi bila filem tu start, semuanya berubah. watak Izzah tu memang sangat menjadi ;D and apasal muka Lisa aku tengok serupa Memey dalam filem tu?

*ramai orang buat expectation movie tu MESTI SAMA MACAM NOVEL. and I was, gila ke aper, if nak betul betul sama, 24 jam durasi filem tu belum tentu abis. da namanya adaptasi, adaptasi la kan, aiggooooo*

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='