Skip to main content

Kursus Pendidikan Muzik KSSR Tahun 4 PPD Miri;

minggu ni minggu yang best. sebab kursus muzik kssr untuk daerah Miri telah aku attend dengan jayanya gitu.

bukan itu saja, input yang aku dapat sangat best! dari buta muzik akhirnya aku berubah menjadi rabun muzik hahaha masih samar samar lagi bah. belum lagi tahap sampai boleh jadi guru muzik AF. 

cikai cikai punya cikgu muzik boleh lah. asal boleh deliver ilmu dengan betul, okay lah kan. 


seriously, paling last belajar muzik masa aku sekolah rendah. lukis2 not smua ni. memang aku suka lukis not muzik sebab kiut. bila jadi cikgu kena ajar muzik memang kasi ketawa diri sendiri dulu. hahahaha mcam lucu bah


the first day tu kami kena bagi asaimen untuk create muzik dengan barang yang ada di sekeliling. huahuahua ngam2 juga bawa body spray ni, aku ketuk2 saja lah guna pen. ini bukan kreatif, ini aku hantam saja lah labuuuuu


apatah lagi tiup rekoder ni. aku memang fail tahap tertinggi lah. asal tiup memang sumbang. tapi rekoder aku juga lah paling menarik perhatian sebab corak2 kayu. aku sebenarnya tak tahu pun dari mana dapat benda ni, tapi aku sure aku ambil saja dari rumah. ni mesti rekoder Zana aku tapau bawa ke Miri.


the last day, kami dapat kek dari JU yang best! wow aku dah lah lama tak makan cheesecake, bila jumpa ni, rasa mau menangis hahaha sambil menikmati every inch of the cake.


and ini lah group aku yang sporting semua! group "Music Best".

till we meet again in the next entry :)
Comments

Syamimi Syazaa said…
huuuuu . best2 . btw rindu cikguu :(

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…