Skip to main content

Kursus Pendidikan Muzik KSSR Tahun 4 PPD Miri;

minggu ni minggu yang best. sebab kursus muzik kssr untuk daerah Miri telah aku attend dengan jayanya gitu.

bukan itu saja, input yang aku dapat sangat best! dari buta muzik akhirnya aku berubah menjadi rabun muzik hahaha masih samar samar lagi bah. belum lagi tahap sampai boleh jadi guru muzik AF. 

cikai cikai punya cikgu muzik boleh lah. asal boleh deliver ilmu dengan betul, okay lah kan. 


seriously, paling last belajar muzik masa aku sekolah rendah. lukis2 not smua ni. memang aku suka lukis not muzik sebab kiut. bila jadi cikgu kena ajar muzik memang kasi ketawa diri sendiri dulu. hahahaha mcam lucu bah


the first day tu kami kena bagi asaimen untuk create muzik dengan barang yang ada di sekeliling. huahuahua ngam2 juga bawa body spray ni, aku ketuk2 saja lah guna pen. ini bukan kreatif, ini aku hantam saja lah labuuuuu


apatah lagi tiup rekoder ni. aku memang fail tahap tertinggi lah. asal tiup memang sumbang. tapi rekoder aku juga lah paling menarik perhatian sebab corak2 kayu. aku sebenarnya tak tahu pun dari mana dapat benda ni, tapi aku sure aku ambil saja dari rumah. ni mesti rekoder Zana aku tapau bawa ke Miri.


the last day, kami dapat kek dari JU yang best! wow aku dah lah lama tak makan cheesecake, bila jumpa ni, rasa mau menangis hahaha sambil menikmati every inch of the cake.


and ini lah group aku yang sporting semua! group "Music Best".

till we meet again in the next entry :)




Comments

Syamimi Syazaa said…
huuuuu . best2 . btw rindu cikguu :(

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='