Skip to main content

Blog Challenge: Day 27;

Day 27 – A picture of you last year and now and how have you changed since then?

my 2009 picture ;D

apa yang berubah dalam diri aku dan kehidupan aku?

#1; aku dulu kurus sikit, tapi sekarang bulat banyak ;p
#2; most of the time, aku pakai tudung bawal, tapi this year, hampir semua shawl
#3; my love relationship. time ni dengan tut, time 2010 dengan tut. "nama dirahsiakan"
#4; masih agak childish, sekarang ada berubah, walaupun sikit ja. at least ada kemajuan ;D
#5; tidak minat lagu country time ni. haha sebab aku fikir, bunyi2 koboi saja yang ada dalam country tu. sekali tidak juga bah
#6; paling emo la dulu. sikit2 mahu marah, merajuk. sekarang macam tiada perasaan lah pula. marah dan merajuk paling jarang sudah aku buat
#7; tidak pandai makan sayur dan buah. tapi sekarang, aku MAKAN! walaupun sikit =_='
#8; terlampau pentingkan perasaan orang lain. tapi sekarang, who cares la perasaan kau sana tu, yang penting aku bahagia. *erk, tapi aku belum tahap pentingkan diri lagi
#9; dulu aku 20 tahun, sekarang 21 tahun *choyyy, tiada kaitan haha
#10; dulu tidak main Cityville, sekarang sudah addicted. *ni lagi tiada kena mengena haha

so,apakah yang tidak berubah?

#1; maintain cute owkay hahahahaha *sila hempap muka aku guna batu bata
#2; dimana saja aku berada, aku ambil gambar. suka snap2, pastu upload FB sm blog ;p
#3; aku sentiasa tidak lucky dalam relationship (T_____T)'
#4; masih suka cheesecake, NOW AND FOREVER BEBEH
#5; masih internet addict. siang malam menghadap laptop. kasi tambah degree mata aku yang rabun dan silau menyilau ini
#6; masih berkawan baik bersama dua pembuli tegar dalam hidup; si dua siti. ika dan seri :D
#7; tetap bersama Hello Kitty selamanya
#8; masih lagi belajar di Institut Pendidikan Guru Kampus Tawau. mcm lama lagi mahu habis =(
#9; masih tidak pandai sebut huruf "D" haha
#10; kalau tengok movie sedih, masih menangis meraung2 ;p

Comments

tqa said…
eh eh? maktab twu? kos apa? sy ip batu lintang. ngeee. intake bila ni ah? ada kwn sy sana *teruja*

erk. kenapa tiba2 mau teruja ni =_='
hye tqa ;D
sy kos pismp pengajian sosial jan 09
sy pun agak teruja dpt jmpa blogger dri ipg lain ni :)

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …