Skip to main content

A to Z;

aku di tag oleh si nanie natascha
thank u :)
okay inilah jawapannya

A. AVAILABLE = no comment. single maybe, but no available

B. BIRTHDAY = 14 August 1989

C. CRUSHING ON = si bebeh

D. DRINK YOU HAD LAST = Air sejuk

E. EASIEST PERSON TO TALK = my besties

F. FAVORITE SONG AT THE MOMENT = Keep You-Sugarland

H. HOMETOWN = W.P.Labuan

I. IN LOVE WITH = si bebeh

J. JUNGLE = mm..tak suka jungle2 ni ahha

K. KILLED SOMEONE = nope

L. LONGEST CAR RIDE = tak pernah bawa kereta. haha

M. MILKSHAKE FLAVOR = Strawberry

N. NUMBER OF SIBLING = 3

O. ONE WISH = always happy :)

P. PERSON YOU CALLED LAST = si bebeh tadi petang

Q. QUESTION = sapa yang mula2 dulu buat ni tag aa?

R. REASON TO SMILE = happy :D

S. SONG YOU LAST HEARD = Speak Now-Taylor Swift. lagu di blog

T. TIME YOU WAKE UP = haha 11.30pagi

U. UNDERWEAR COLOR = secret

W. WORST HABIT = malas potong kuku.bangun lambat

Y. YOYOS ARE = kedai minuman shake yang sedap

Z. ZODIAC SIGN = Leo

Comments

mr.syazwan said…
malas potong kuku

abis sekali cakar

sebulan x ilang

haha

gurau2
hahahaha
actually sy x pndi potong kuku =(
kena suruh org len baru ptong
zureen said…
hahha.. yg malas ptg kuku tuu lucu sikit.. ni mesti kuku pnjang ann?
hahaha
begitulah
kalau tiada yg tlg potong kuku,
mmg panjang la tu

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …