Skip to main content

Blog Challenge: Day 11;

Day 11 – What’s in your makeup bag?

ini bag makeup aku
polka dot pink
murah saja ni aku beli
rm10 hahahahaha

di atas beg mekap,
semua yang macam panjang2 dan kurus2 pnya benda
mcm maskara, lipstick, eyeliner

dan yang dibawah,
of course yang saiz nya besar2.
ahahahha

ini yang ada di dalam

atas kiri;
1) bedak johnson -kdg2 datang mintapuji tu, aku berbedak la juga
2) bedak sejuk yang khas untuk resdung
3) conditioner tidak payah bilas pantene-selalu kuar dating, baru pakai haha
4) make up remover silkygirl. the best ever!
5) deodarant-nivea whitening
6) perfume mist.pakai khas untuk jalan2 biasa saja.kadang2 jadi spray bilik untuk asrama ;p
6) sisir ku pink yg ngam untuk rambut tebal

bawah kiri;
1) eyeshadow MAC and IN2IT
2) MAC mascara
3) cream muka POP yg sangat bagus
4) eyeliner IN2IT
5) Sunblock muka
6) Sendayu Tinggi Compact Powder
7) cermin Hello Kitty
8) menstrual pain killer-sangat penting untuk aku
9) minyak kayu putih
10) lipstick-paling jarang dipakai

Comments

n0n0i♥a'n'l said…
WAHHHHH.. banyaknya mekap!!!
hahahaha
tapi semua bukan dipakai pun
tqa said…
minyak kayu putih!! haha. samaaa! aku pn mesti ada stok. tp lain pulak tu botol dia? hehe

will do my blog challenge starting today!
hehehe
itu botol lama sda
terkupas2 lg kulitnya
nda kena pakai
bah, rajin2 ko jwb tu challenge :D

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …