Skip to main content

tag dari si ebak;

aku telah di tag oleh seorang lelaki yang mempunyai blog nama perempuan. haha! terima kasih atas tag anda yer encik EBAK. aku memang hantu tag ni. aku pun nda taw la kenapa. best lah jawab2 soalan macam artis sikit ;p okay, let's start it.

1) Apakah status anda?

artis akan jawab: " No Komen", dan Siti Nurhaliza jawab: "Biarlah Rahsia, dan Nabil jawab: "Lu, fikirlah sendiri", dan Aku jawab: No Komen, Biarlah Rahsia. Lu Fikirlah Sendiri ;p hahaha!!

2) Ceritakan tentang diri anda?

aku normal tapi tidak sempurna :)

3) Ceritakan tentang blog anda?

aku sudah start blog dari tahun 2007 lagi, tapi aku delete semua. haha! then aku start tulis balik bulan Jun 2010, dan belum delete apa2 lagi. tapi mungkin akan di delete, tahun depan. haha dan start lagi menulis.

4) Apa pandangan anda tentang dunia blog?

hmmm.ada orang tulis blog share info, tulis blog untuk dapat duit, dan apa2 pun dunia blog ini sangat meriah. dan aku tulis blog tentang hidup aku saja. daily dairy :)

5) Nasihat kepada rakan2 yang baru buat blog?

tulis apa sahaja yang kamu mahu. depends. jangan peduli apa orang cakap, sebab itu kan blog anda, jangan peduli berapa orang mahu follow dan comment

6) Nyatakan keunikan pada blog anda?

blog aku ni tiada unik sangat pun. haha aku buat themes blog sendiri sebab aku mahu Hello kitty dan aku suka letak lagu dalam blog aku walaupun ramai yang tidak suka. hehe tapi, AAK? this is my blog, my stories, and tiada siapa boleh halang aku.

7) Sampai bila anda akan menulis dan impian dalam dunia blog?

sampai bila-bila rasanya aku akan menulis. sebab memang dari kecil aku suka tulis apa yang berlaku dalam hidup hari-hari.dan impian? aku harap orang boleh ingat aku dari apa yang aku tulis.

8) Orang aku mahu tag:

nnt aku pergi chatbox dorang, dan aku kasitahu sendiri :)

Comments

mr_mrs mikko said…
rajin ah ko wat tag..
huhu
heheh..tQ..ohh ko kutuk nama blog aku perempuan ar..
mr&mrs mikko,
hahaha best aku rasa jwb tag ;D

ebak,
hahahha
nama bini mu jua tu kan
jd kira ok la wakkaka

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…