Skip to main content

Blog Challenge: Day 28;

Day 28 – Your favorite movie.

kalau sebut pasal favorite movie, aku memang banyak yang aku suka.but mostly love stories lah. but yang paling aku suka adalah ni movie;


Ngayong Nandito Ka

aku tengok movie lama sudah. waktu tu kami beli VCD. tapi entah mana sudah tu VCD, dan sekarang teringin betul mahu tengok. haritu try download di torrent, tapi berhari2 nda siap, so aku pun delete lah balik. then aku try lah tengok d you tube, tanpa subtitle! haha tapi aku faham2 juga lah, dan ada part2 tu yang sedih betul, dan aku masih boleh meleleh air mata lagi.

kepada yang belum pernah tengok, mari aku share kenapa aku suka tengok ni movie dan bagi sinopsis sikit;

Garie (Kristine Hermosa) dan Rocky (Jericho Rosales) ni memang couple yang cinta mati lah. ke mana saja mesti sama-sama dan dorang ada tubuhkan band nyanyian.keluarga si Rocky ni ada kilang papan. dan si Garie ni keluarga yang biasa2 saja.dan, dorang ada submit lah band dorang ini untuk perform di Japan dan diterima. so, bila dorang mahu pergi tu, bapa si Rocky tak bagi sebab bisnes dorang macam mahu muflis dan cara mahu selamatkan tu,si Rocky perlu kahwin sama anak orang kaya ni.

lepastu si Garie pun pergilah saja sama ahli band yang lain ke Japan, dan si Rocky masih delima mahu ikut cakap bapanya atau pergi dengan si Garie. sepanjang si Garie di Japan, si Rocky menghilangkan diri, dan tidak call langsung sebab dia tidak berani lagi mahu kasitahu yang dia akan kahwin. so, one day, Rocky call Garie dan dia kasitahu lah dia mahu kahwin, dan time tu memang si Garie sangat kecewa.

si Garie pergi membawa diri dan tinggalkan band dorang untuk cari ketenangan. dan si Rocky tidak jadi kawin, dan bisnes dorang muflis dan Rocky terpaksa lah berkerja keras untuk kehidupan keluarga dorang dengan buat perabot.

setelah dua tahun berlalu, Garie sudah pun jadi tunangan orang. dan time tu si Rocky kerja sama tunang si Garie untuk buat perabot. dan pada satu malam, tunang si Garie bawa lah jumpa sebab dorang kena kerja sama-sama. Garie sudah tahu yang dia kena jumpa si Rocky dan dia kuatkan diri, tapi si Rocky memang tidak tahu. then alangkah terkejut si Rocky, sebab dia akan berkerja dengan Garie iaitu tunang bos dia.

Garie pretend lah dia tabah. dan dia tanya si Rocky macamana hidup berkeluarga. then tunang dia kasitahu yang Rocky belum kahwin sebab dia lari time dia kahwin haritu. apa lagi, terus lah si Garie terkejut dan pastu banyaklah insiden yang membuatkan dorang saling ingat balik, sampai si Garie jatuh cinta balik sm Rocky.

endingnya: for sure lah dorang bersama.

hahahahahaha..aku rasa panjang juga aku merepek ni. tapi, memang aku suka ni movie.very the love. lagu2 nya best, ceritanya menusuk di kalbu aku taw. bah, okaylah. babai.jam 2 pagi sudah. perlu melawat cityville kejap ;p

Comments

n0n0i♥a'n'l said…
Wahhh enda lama lg habis challenge ni, bravo! HEHE..

Saya pon suka movie ni... Besttttt!! Sy pernah tgk jugak.. dorg memang sweet couple kan.. Biasalah kalo tgk cerita romance, mesti emo.. nda sah nda emo HAHAHA... kasi sedia tisu nanges2.. (LOL)
best kan..aduhh sedih ni critanya. aku smpi menangis2 ba tengok haha

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …