Skip to main content

Blog Challenge: Day 6;

Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.

HAMSTER!
:D
sangat suka
kenapa aku tidak pilih kucing?
sebab aku takut kucing ba =(
walaupun aku ni die hard fan of Hello Kitty
muahahahahaha

dulu, kami pernah juga bela hamster,
tapi since pindah rumah di flat,
susah ba. =(
nanti kalau sudah aku kerja,
aku beli rumah sendiri,
aku memang akan pelihara balik


comeeeeeeellnya dikau dalam mangkuk

buatkan aku terfikir one day kalau aku dapat jaga hamster,
mahu bawa dia piknik
dan duduk sama2 di tikar Hello Kitty

gumuknya pipi

*wink*
kenyit mata kepada semua

Comments

mr.syazwan said…
kenyet balik pada tuan empunya blog

haha
~hAKim ZaiLAn~ said…
alahai comelnyer..huhu
awein said…
gawsh theyre killers! luvv much
srikandi mie said…
comel,..!tapi mie takut dua dua,..kucing n hamster,..hehhee~~



ehh,..jom vote mie,..;p dekat sini,..

http://efagurlz.blogspot.com/2010/12/efa-mencari-pemenang.html

vote for srikandimie no 30,..tak paksan,..thankx ya,..;)
n0n0i♥a'n'l said…
Thanksss ya suda follow blog sy... ;D hehehehe..

Hoho..
Sy kalau nampak hamster, pandai geram oh.. huhuhu..sy mau bela, tp sekarang ni mcm susah cket sebab tinggal ngan parents..

Kalau stay di rumah sendiri .. nnt sy mesti bela jugak..

Oh ya... kalau minat hamster, masuk la blog hamster sy http://lucky-mousey.blogspot.com ;D heheehe~
syazwan, *wink* balik pada kamu :)

hakim,comellllllll giler kan

awein, yeapp.agree with you hehe

mie, eh, apasal pula?gehhee

nonoi, okehhh akan ke blog anda :)

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …