Skip to main content

stories of 2010;

so,inilah entry aku berkaitan my 2010. believe me, 2010 is never a easy year for me. been there,done that. full of laugh,smile, and of course tears. but, aku tidak mahu merungut di atas semua itu, sebab bila 2011 datang, semua yang berlaku akan jadi kenangan dan memori.

JANUARY

this is an enchanted month for me. seawal 1.1.10,sudah aku tersenyum gembira. dan hati berbunga.I know nampak sangat macam novel, be in a relationship with the date,but it's true. so,this month is FULL OF LOVES.and i am so happy. dan this month,aku busy with orientasi KPLI Jan 2010 (yang sekarang sudah dapat tahu negeri posting dorang,happy for them!)

FEBRUARY

we made a vacation! to Pulau Manukan, the best vacation I ever had. pergi pulau,independent gitu.masak sendiri lagi.thanks to Rachel yang prepare apa yang mahu dimakan. kami pergi berempat, tapi makanan di bawa macam 10 orang rombongan. tapi,habis la juga semua tu. then smbung lg our vacation to Labuan. aku jadi tourist guide ja.so this month is ALL ABOUT VACATION. and not to forget, Rachel and Mus fall in love dalam bulan ni.kihkihkih ;p

MARCH

going to Tenom.macam bulan ni saja baru balik Tenom bah. one of my aunty kawin.and also someone birthday.and for the first time, taking picture with the view of sunset.and also my SBE at SK Likas. and this month is ALL ABOUT KEEPING THE MEMORIES

APRIL

this month busy with campus life,and something happened.that turn my heart broken into pieces. but believe me, if this not happened, i will never know, that I am a strong girl and dan hati aku tidak mudah berpaling arah. and this month is BEING A STRONG GIRL

MAY

so, bulan Mei rasanya pun tiada yang interesting happened in me. aku teruskan hidup macam biasa. struggling for exam, pretend to be okay with everyone else,as usual maintain aktif di facebook walaupun exam dan banyak assignment. so this month is HOLD ON TO YOUR OWN FEELING

JUNE

jun holiday kan. so, mostly aku di rumah, sama juga 24 jam online. ada keluar berapa kali ja jalan2.itupun sama exclassmate. and for the first time balik asrama, dan seorang diri dalam asrama aku. which is, berada seorang diri adalah perkara yang paling menakutkan untuk aku. tapi aku berjaya mengharungi malam itu dengan jayanya. semua kerana tugasan aku untuk siapkan semua kerja untuk MPPB JUN 2010.and this month is FIND A SUNSHINE IN YOUR HEART

JULY

awal bulan agak busy with MPPB. aku pastikan diri aku sibuk betul2 sebab mahu lupakan semua yang terjadi dan cuba hold on. tapi, sometimes letting go is the best way. I decided to let him go, dan that was the hardest decision for this year. and i'm start my new life with smile and so on. and of course, Allah sentiasa bersama orang yang sabar.dan time ni aku mula gembira balik.and this month BELIEVE YOUR OWN HEART

AUGUST

my 21st birthday. wee-hoo, celebrating at Secret Recipe. dua kali lagi tu. so, itu memang paling best lah. pastu first time pegang jawatan yang sangat besar untuk batch aku. paling tidak boleh lupa semua tekanan yang aku terima. dan paling banyak pengajaran. dan bulan puasa lagi time ni, dan kami SBE di SK Sri Gaya. the best school ever and unforgettable. so, this month TURNING 21 =)

SEPTEMBER

so,ini adalah hari raya. dan daku rasanya tidak kemana-mana.sambut raya di Labuan saja. dan one of my cousin engangement. pastu for the first time, my parents also zana hantar aku balik Tawau guna kereta. singgah kundasang lagi mengimbau kenangan lama parents ku.dan also our class trip to Sandakan yang fabolous! dan sempat camping pengakap with KPLI. aduhh camping yang paling best la pernah aku pergi. so this month is COLOURFUL MONTH


OCTOBER

mula sudah masa untuk serius dengan campus life. full of micro and macro teaching.dan sangat mengecewakan until aku menangis. first time sepanjang aku berada di ipg, aku menangis pasal ilmu. wakakkaka..ya,tapi memang aku sangat kecewa dengan diri aku. i want to do my best tapi it's turn to hell =( so this month is NEVER GIVE UP WITH CAMPUS LIFE.

NOVEMBER

as usual, exam week ada di bulan ni. and aku memang study berabis lah. haha entah kenapa ada timbul keinsafan.dan final holiday bermula. dan tiada apa yang menarik sudah lepas tu. sebab aku di rumah sahaja. makan online tidur. kwang3x so this month is PLEASURING MYSELF

DECEMBER

okay, tell you,disember aku sangat mencabar. melawan perasaan dan emosi sendiri bukan senang. so, my december punya post,akan d postponed, sbb belum habis kan lagi ni bulan. manataw ada something happened ka, yang bole buat disember aku lain macam sikit. so, till then =)

to be continue..........



Comments

tqa said…
best! i loike :)
anyways, b strong mem! something great will happen 1 fine day.
happy new year!
ngee thanks tqa :)
i will.
happy new year too

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …