Skip to main content

the window shopping turn to be?;

kelmarin keluar jalan jalan dengan mama, babu mariah and also ain, her daughter. since babu mariah akan stay in Labuan for 3 days before going back to Brunei esok, my mom bawa lah jalan. earlier in the morning, my mom hantar both of them to saloon, so later at the noon, baru fetch dorang dari saloon bawa jalan sana Ujana Kewangan (shopping mall kebanggaan rakyat Labuan!) haha

sampai saja sana, kami pun pergi lepak satu kedai makan yang terhangat di Ujana iaitu restoran yang ada jual nasi penyet, nasi padang, and so on makanan-makanan jawa. if kamu datang Labuan, dan mencari restoran yang berbaloi untuk makan, sila lah cari restoran ni *sorry lupa nama restoran* honestly, tidak banyak choice untuk makan di Labuan ni, so harus pandai pilih supaya duit yang anda keluarkan tidak dibazirkan begitu sahaja.

Ain bersama Nasi Penyet
Cendol
lepas tu sambung jalan lagi,beli shawl, and also beli baju. haha sempat beli long skirt warna oren, a dress, and also a book. sudah lama aku tidak membaca. tak tahu kemana hilangnya kerajinan membaca dulu. sejak masuk kampus, mood membaca sangat2 lah menurun.buku yang aku beli tu dengan harga rm5.00 saja. sebab buku ni sudah dibaca kan. tapi tak kisah asal masih nampak baru dan boleh dibaca.

for sure kalau jalan di mall dan pergi kedai tu, harus cari2 buku yang terpakai. english novel memang sangat banyak. and it only cost rm10 and below. affordable, kan? mana mahu cari oo. haha penat berjalan2 pusing mall, kami pergi makan lagi di Nelson. haha tak pandai kenyang!

Corn in the cup
Chocolate Waffle
and this is the book.
sebenarnya, harus jalan-jalan sampai jam 5.30 petang, because we have to fetch up my brother. dia kerja part time sana offshore bank company. Equity Trust namanya. i don't know what kind of work he do there tapi dia bahagian finance lah. dari duduk rumah untuk tunggu sambung study bulan september, lagi bagus kerja kan.

kami berdua suka tayang gigi kalau bergambar. haha

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …