Skip to main content

4 story in a row!;

Assalamualaikum guys! ohmy, dah berapa lama dah tak update blog. sorry sorry guys. been busy here and there, and plus mau tulis apa aku betul betul tiada idea. aishh beberapa kali cuba buka blogger, try taip, tapi idea stuck dalam kepala. so makin lama makin bersawang lah blog tanpa sebarang update!

so, entri kali ni kena banyak cerita sikit. haha update semua dalam satu entry.

STORY ONE


tee-hee, aku belum posting lagi lah. aku masih tunggu bila panggilan untuk posting. and I don't care interim ke dulu posting ke dulu, at least aku ada duit untuk tampung semua perbelanjaan ke konvo bulan Mei. aku sekarang tengah kerja as a guru ganti di salah sebuah skolah menengah kat Labuan. tak payah lah highlight sekolah mana yer. okaylah at least dapat jugalah gaji RM1400++ sebulan. life as a teacher di sekolah menengah of course ada cabaran yang lain and totally diff dari sekolah rendah. but overall, Alhamdullilah tinggal dua hari lagi mengajar, I'm happy for everything =') okay, di bawah aku selitkan my life as a guru ganti for a month;

aku ajar BM form 4 and also form 5. 
sempat juga aku jadi guru pengiring utk kem 1 murid 1 sukan
and, pengakap tak boleh tinggal bah! ;D
STORY TWO

dalam sempat aku sibuk sibuk kerja, aku spend time with my besties. keluar kejap petang untuk stay pantai. wajib place to visit! haha ya la, Labuan ni manada tempat lagi. zaman sekolah dulu bolehlah jalan2 di UK. 5 jam tu relaks ja. sekarang ni 5 minit sampai UK, sudah rasa tak selesa kalau tiada tujuan. hehe lepastu keluar lagi esoknya, lepas dari kerja, dorang ambil dari sekolah, terus jalan sampai lah ke malam! hahaha naaaa baru lah nda mandi dari pagi sampai ke 9 malam. 

friends, junk food, and beach = this is friendship 
STORY THREE

one of my besties, my kesayangan akan bertunang next week. so happy for her! =) one by one kawan kawan aku melalui a new phase of life. terasa diri sangat dewasa. so, kira next week akan turun ke KK untuk majlis dia. ya la, matchmaker harus datang sebagai tetamu utama kan. will update the picture and story soon!

STORY FOUR

Alhamdulillah, my life lately was awesome. hidup dalam kegembiraan bersama keluarga and him. apa apa pun, aku sentiasa berdoa agar happy ini berlanjutan sampai bila bila ;D

p/s; erk cakap ada banyak story. tapi baru ada empat. hahaha kira banyak la tu kan kalau empat? ;D

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …