Skip to main content

tangled up with me;

oh no, blog sudah sangat usang, tiada sebarang kata-kata terbaru dari ku =_=' dont worry, saya sudah kembali. mood menulis blog sudah datang kembali gara gara hujan yang turun membasahi bumi balung dengan romantis. *ada kaitan ka?*

what happened lately?

1) saya sangat sibuk dengan urusan Bina Insan Guru. untuk menjadi pengerusi program kali ini, sangat mencabar buat saya. perubahan banyak sekali. saya perlu lebih aktif dari biasa. mental saya penat berfikir, tapi saya perlu juga teruskan semua itu. Ya Allah, berikan saya kekuatan untuk melakukan semua ini. keyakinan diri saya memang kurang, tapi untuk kali ini, saya kena push myself MORE AND MORE untuk program ini berjaya.

2) for the first time, saya makan durian dengan berlebih2an. gara-gara mahu tunggu Ketua Kampung habis semua urusan kampung nya, maka saya, Heni, Mirul dan Jeffrey menghentam durian yang comel.

RM1.00 setompok, so kira 20 sen.
ni durian adalah makanan gajah.
so, kira nama durian ni durian gajah.

Mirul tengah test power buka durian gajah

habis saja makan, terus badan sangat panas. perut sangat sakit. ya la, sudah lah semalam menghadapi gastrik melampau, hari ini makan lagi durian, memang lain rasanya perut saya ni. so, kitorang kena datang lagi jumpa ketua kampung besok untuk kasi SETTLE se-SETTLE-nya urusan kami. harap2 semua dapat berjalan dengan lancar

3) thanks to you, sebab concern for my gastric. buying me milk and bun. saya benci gastrik =( nasib baik ada kamu yang boleh tolong saya belikan semua tu. and jumpa kamu kejap semalam, dah buat saya rasa gastrik saya hilang ;p and for you, good luck for your camping, walaupun belakang blok Kemahiran Hidup saja

4) dan saya langsung tidak menyangka, saya start bulan 8 with a lot of things. dah la this month, kira next week, will be turning 21, macam saya tiada kegembiraan langsung. banyak perkara yang harus saya fokuskan lebih. Chayo2!

Comments

nurul khairunie said…
my friends and i pernah try buka durian just buy using a screw driver. haha. best memories ever.

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…