Skip to main content

what really inside my heart?;

lately, saya rasa saya update blog cuma berkaitan kehidupan seharian saya, apa yang saya lalui hari hari bersama kawan dan juga beberapa gambar yang cukup untuk membuktikan betapa saya sangat enjoy dengan hidup saya! walaupun busy tak terkata, saya masih mampu untuk tersenyum dan bergembira dengan kawan yang lain.

actually, saya sedar yang saya lama sudah tidak share what REALLY in my HEART right now.

balik2 juga saya fikir, adakah patut saya share atau tidak. tapi malam ni, rasanya, feeling lebih sikit. so, apa salahnya tulis sikit pasal hati saya dan kehidupan peribadi saya sejak dua menjak ini. well, tak kan cerita 100%, sebab saya dah promise untuk share semua ini only for my love one.

dunia jiwang saya semakin berkurang di facebook. walaupun ada rasa nak tulis status jiwang sikit, saya tulis lah juga. tapi lepas tu, confirm saya delete balik. entah lah kenapa. maybe macam tidak sesuai untuk share sana. tapi kalau sudah saya memang betul2 mahu brjiwang, apa lagi, update twitter saja. (follower saya di twitter saja yang dapat tahu, kejiwangan ku, terutama sekali si yue!)

apa yang penting, saya happy dengan kehidupan peribadi saya. saya biarkan ianya privasi. hanya di tempat tertentu, dan hanya orang tertentu sahaja saya share kemanisan itu. selebihnya, saya biarkan semuanya di dalam hati. satu hari nanti, bila masanya akan tiba, I will let everybody know, what is the real story.

I keep the story as my promise to you all my reader's.
but then, I will only share when the right times come!

Comments

Gallivanter said…
Such is life. It's your blog bah, so you can write and pour your heart out. No one's here to judge you. :)
hehe..
but i think i really need to make the "personal life" to be really personal :)

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …