Skip to main content

Konvokesyen Institut Pendidikan Guru Malaysia Kali Ke-3;

Assalamualaikum, welcome back to me! clap clap. akhirnya ada juga roh kerajinan menulis blog merasuk ke dalam sanubari pada malam ini. secara rasminya, daku dah berjaya mengenggam ijazah yang selama ni aku tunggu dari sekolah rendah lagi. ingat tak masa zaman sekolah, semua ada cita cita nak ke menara gading, aku pun tak terkecuali. cuma masa tu aku x berapa faham sangat istilah menara gading tu, yang aku tahu masuk universiti. haha! tapi, sekarang aku faham, dengan masuk IPG sekali pun aku dah ada ijazah. yeaahhh!

so, aku dah campakkan gambar banyak banyak dalam entri ini. dan biarkan gambar yang menceritakan lebih banyak moment konvokesyen aku. to be honest, aku tak berapa excited sangat dengan konvo ni, tapi memandangkan ni merupakan majlis untuk hargai usaha sendiri, dan untuk membuktikan kepada ibu bapa yang aku berjaya, so, aku tanamkan lah dalam jiwa juga perasaan excited.

and plus, konvo dalam keadaan resdung, memang bikin stress!

oh ya, we all konvo kat Putrajaya International Convention Centre (PICC).

my friend
our picture with Pengarah IPG Kampus Tawau
me and Hajah Masni Binti Madat
teman seperjuangan JPP. mereka berdua lah nadi aku satu ketika dulu. kami ketawa, kami  gaduh, kami berbaik semula, and up until now ;)
thank you to abah or mama or zana for this picture ;)
my sibling,two year from now, apik lagi akan ada ijazah, and to Zana, kakak doakan ijazah itu juga akan menjadi milikmu suatu hari nanti
the one who always be with me for my up and down selama 5 tahun setengah di ipg adalah my memet =') huu i love you met. congrats for both of us!
my lil sis yang banyak bantu ambil gambar masa hari konvo. thank you so much little pie!
and not to forget, orang kuat my konvokesyen and also dalam kehidupan belajar is my parents. I love both of you till Jannah! thanks for everything and jadikan Nana seorang anak yang berjaya.

sepanjang konvokesyen memang sesak, ya rabbi! haha ambil gambar pun we all kena berebut2 tau. and trust me, gambar konvo aku for sure, tak indah hahaha! ya la. dalam keadaan berpeluh2 gitu. tapi tak apa, yang penting dalam gambar all my family are there.

and my bunga, memang custom made. haha sebab nak juga ada hello kitty, dan nak kaler biru tu bungkusan bunga, so my mom minta lah florist tu buat. sangat suka! and untuk apik and his friends, yang bagi bunga lagi, thank you so much.so, I got two flower on that day.

to all IPG-ians June 2007 intake all over Malaysia, congratulations!!!!!!!
next is, dimanakah tempat posting kita?
dup dap dup dap, nervous yang pandai datang, pandai hilang.


Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='