Skip to main content

Awesome = YOU! ;

hidup di dunia ni memang banyak pancaroba. dan aku pasti semua orang akan hadapi masalah dan dugaan yang besar atau kecil,tapi semuanya dari kita saja macamana mau handle. someone told me 'apa pun masalah yang kita hadapi, cabaran yang harus dilalui, yang penting kita senyum'. for a while, aku rasa apa yang dia cakap tidak memberikan sebarang makna dengan aku, sebab aku ni jenis kalau ada masalah aku fikir dan fikir, cepat2 cari jalan penyelesaian, share sama orang, minta pendapat, and siap google lagi. haha!

but then lama lama aku sedar, apa yang dia cakap make sense. ada masalah, take a deep breath, senyum. nescaya, semua masalah yang dihadapi akan ada jalan penyelesaiannya dengan cepat. sebab emosi kita dalam keadaan stabil dan dapat dicari jalan menyelesaikan dengan mudah. aku sendiri banyak masalah yang ada dalam kepala sekarang, tapi aku biarkan dulu, malas mau fikir panjang, nanti kasi semak otak. yang penting kita senyum =)


dari dulu paling lah aku benci kena kasi sakit hati. aiyah. peduli lah dalam apa cara sekalipun. tapi lama lama bila fikir balik, kerana kesakitan itu lah yang menjadikan aku tabah dan kuat sekarang ni. tak lah kebal betul, tapi makin kebal. hantar lah berdas2 tembakan, kutukan, i really don't care. yang penting aku tahu siapa aku, aku tahu apa yang aku mahu dengan hidup aku.

persetankan kata kata kejian untukmu, kerana orang yang mengeji kamu adalah orang yang cemburu dengan kamu. ya la, bayangkan lah, dia benci kita, tapi dia sibuk fikir pasal kita, heboh sana sini kekurangan kita, pelik, kan?


and jyeaaahh, I'm awesome! (inspired by Barney Stinson)

Comments

Popular posts from this blog

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Asrama Terbuka IPG Kampus Tawau;

last week, kampus kami mengadakan Program Asrama Terbuka. which is antara program yang julung kali diadakan sepanjang aku 4 tahun berada di kampus ni. pengisian program ni adalah melawat bilik kawan anda, tak kisah girls or boys, makan-makan, and so much more. just let the picture talk =)
maybe next year boleh buat lagi, haha cuma if di buat lagi, i will lock my room. haha =p