Skip to main content

Awesome = YOU! ;

hidup di dunia ni memang banyak pancaroba. dan aku pasti semua orang akan hadapi masalah dan dugaan yang besar atau kecil,tapi semuanya dari kita saja macamana mau handle. someone told me 'apa pun masalah yang kita hadapi, cabaran yang harus dilalui, yang penting kita senyum'. for a while, aku rasa apa yang dia cakap tidak memberikan sebarang makna dengan aku, sebab aku ni jenis kalau ada masalah aku fikir dan fikir, cepat2 cari jalan penyelesaian, share sama orang, minta pendapat, and siap google lagi. haha!

but then lama lama aku sedar, apa yang dia cakap make sense. ada masalah, take a deep breath, senyum. nescaya, semua masalah yang dihadapi akan ada jalan penyelesaiannya dengan cepat. sebab emosi kita dalam keadaan stabil dan dapat dicari jalan menyelesaikan dengan mudah. aku sendiri banyak masalah yang ada dalam kepala sekarang, tapi aku biarkan dulu, malas mau fikir panjang, nanti kasi semak otak. yang penting kita senyum =)


dari dulu paling lah aku benci kena kasi sakit hati. aiyah. peduli lah dalam apa cara sekalipun. tapi lama lama bila fikir balik, kerana kesakitan itu lah yang menjadikan aku tabah dan kuat sekarang ni. tak lah kebal betul, tapi makin kebal. hantar lah berdas2 tembakan, kutukan, i really don't care. yang penting aku tahu siapa aku, aku tahu apa yang aku mahu dengan hidup aku.

persetankan kata kata kejian untukmu, kerana orang yang mengeji kamu adalah orang yang cemburu dengan kamu. ya la, bayangkan lah, dia benci kita, tapi dia sibuk fikir pasal kita, heboh sana sini kekurangan kita, pelik, kan?


and jyeaaahh, I'm awesome! (inspired by Barney Stinson)

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…