Skip to main content

Taggie Tags;

sekarang jam berapa? 

tiba tiba encik boyfie call. suruh aku tidur dulu sebab he still banyak kerja in the office.and I said, aku masih lagi tak ngantuk. and as usual as a protective boyfriend, dia akan cakap now dah jam berapa, nak buat apa online sampai pagi pagi gini, and since aku memang type girlfriend yang degil, aku tekankan kat dia yang aku masih belum mengantuk. haha and dia mengeluh, maybe sebab dia banyak kerja dan banyak perkara yang running through his head (KIRAM BODOH punya pasal), dia biarkan aku online. asalkan before tidur kena text dia dulu. tee-hee. ambil masa update blog.

it's been a while juga kan, tak ada entri pasal soalan soalan macam ni. so let's do it!;

How old are you?
-24 tahun pada bulan ogos

Where do you live?
-Labuan, pulau bebas cukai.

What do you look like?
-chubby. malas mo elaborate more, sebab aku just nampak diri aku chubby haha

How old is he?
-31 tahun pada bulan oktober

Where does he live?
-Tawau, Sabah

What does he look like?
-sweet, cute, handsome, and bla bla bla (hahaha puji boyfie, supaya dapat duit)

Since you’re taking this, it’s a long-distance relationship, right?
-ABSOLUTELY RIGHT
Did you meet through the internet?
-Somewhat, yeah =p

How often do you see them?
-since kami dalam LDR, it's been three month tak jumpa

How long have you been together?
-almost half a year

When was the last time you:
i)Saw them?
-Video call on facebook last week
ii)Talked to them?
-two minutes ago

What made you decide you wanted to be in a long-distance relationship?
-because he made me feel real

How does it usually make you feel?
-Depressed, lonely, loved.

Ever feel unable to believe you’re in a real relationship because of it?
- Hmmmmmmppphhhh

Do you ever feel angry or stressed because of the distance?
- Nahhhh

Are you ever jealous of local couples?
-sometimes, yes

What are the advantages of a long-distance relationship?
-we learned to appreciate each other more bila jumpa. memang kena banyak bersabar. sebab terlalu banyak dugaan dan cabaran.above all, itu yang menguatkan kami juga/

What are the disadvantages?
-sometimes, ada beberapa perkara you want to do with them. and plus, when you need him the most, cuma dapat cari through handphone

Do people have less faith in your relationship because of the distance?
-Yes. Point blank.

Do you know when the next time you’ll see them is?
-lepas raya, dalam bulan Ogos or September

How do you usually talk to them?
-phonecall

Has the distance helped your relationship at all?
- Yes. A lot!

Do you find it hard to trust your significant other?
-honestly, memang sangat susah. terutama if berada dalam LDR, and the reason you broke up adalah kecurangan. so for me,sangat susah!but he managed untuk buat aku percaya dengan dia.

Have you, or your significant other, ever taken advantage of the distance and lied?
- hahahahahhaha =p

Do you ever hope to live with your significant other?
-Yes.

Do you hope to marry them?
-Yes. (: Insya Allah, kalau ada jodoh

Do you hope to have kids with them?
-Yes.

Would you ever break up with them because of the distance?
-We haven’t so far.

Overall, are you happy you’re in the relationship?
-Yes, I am.

Gah, finally siap juga. berjaya menaip dalam masa less than 20 minutes. harus tidur ini sekarang sebab pagi akan buat breakfast dengan baguette, tuna, cheese, sausage, onion. yehaaa! 

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …