Skip to main content

Zulailih Wedding;

one by one, kawan waktu sekolah menamatkan zaman bujang. bukan itu sahaja, rakan rakan rapat pun ada yang bertunang and plan kawin. wah, terasa diri ini sangat dewasa. seperti baru kelmarin aku rasa yang aku ini masih lagi main tingting, main batu seremban dalam kelas, tidur dalam kelas, tengok tengok crush dari tepi tingkap kelas, and more more more.

the wedding berlangsung beberapa hari lalu, tapi baru sempat share dekat blog. majlis sepatutnya sampai jam 2 petang saja. and sambung malam. tapi kami yang pelik ni datang mau dekat jam 3 petang, and of course pengatin sudah tukar baju. tapi mau awal pun tak dapat, sebab we all tak ada transport terpaksa tunggu jejaka2 yang ada kereta ni. aduhaii malu juga sebenarnya datang majlis lambat. haha!

Zulailih was one of my classmate masa tingkatan 4 & 5. classmate sy cuma 17 orang dan alhamdulillah still keep in touch satu sama lain. walaupun ada beberapa sudah betul betul lost. but still, aku happy sebab asal ada masa, asal ada cuti, kami memang akan jumpa, share cerita terkini, tak kira lelaki perempuan. that's the best thing about my classmate and i miss school so much!!!

kelas aku dulu bukan kelas budak pandai pandai, kelas tengah saja. ambil IT. haha terer semua ni guna komputer, buat coding, and so on. haha walhal dulu masa sekolah, asal kelas IT, buka komputer, cek friendster. since Friendster popular waktu tu, time kelas IT la ambil masa untuk tukar layout, tambah2 lagu, ahahahaa!

some of my classmate ;D
orang cakap, aku yang macam pengantin disini =="
class picture! rinddduuuu semua.
bila dah ramai kawan2 menamatkan zaman bujang, bertubi tubi juga soalan ke arah aku. bila nak kawin? bila lagi nak tamatkan zaman bujang? ayoooo.. memang lah itu salah satu impian aku. siapa juga tak mahu kan untuk itu? tapi sekarang bukan masa yang sesuai. hehe aku belum kerja, belum ada kereta, and plus aku belum puas hidup bujang lagi. since encik boyfie pun bagi aku masa untuk puaskan diri bujang, so, memang take the chance lah!

to Zulailih, CONGRATULATIONS. cepat cepat ada baby =)

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='