Skip to main content

Award from Khairiah;


1. Link and thank the person (s) who awarded you.
2. State 7 things about yourself.
3. Pass this to 15 bloggers

this award is from adik comel,Khairiah.
awwww...terharunya :')

Fact #1
saya tidak makan sayur-sayuran, buah-buahan. dan saya bukan seorang karnivor :D saya tetap omnivor, ok? dan saya juga tidak makan telur kuning dan akan memastikan jika saya makan telur waktu itu, saya tidak akan makan ayam.

Fact #2
saya suka diri saya dalam keadaan sibuk dan aktif dalam setiap perkara. jadi tidak hairanlah kalau saya suka ikut mana-mana persatuan sebab saya memang minat ke arah itu. selain timba pengalaman, saya juga dapat perbetulkan diri saya, dan yang paling penting dapat banyak kawan :)

Fact #3
saya tidak suka chatting di Facebook dan YM dengan orang yang saya tidak kenal. saya hanya layan beberapa orang yang saya rasa boleh get a-long saja. saya tidak biasa memulakan satu perbualan tanpa mengenal dengan lebih mengenai orang itu. maybe saya agak paranoid. :D

Fact #4
I do express my feeling a lot. kalau saya sedih, saya cakap, dan saya nangis. kalau saya ketawa, saya akan ketawa like there's no one in the world! dan kalau saya sedang piss off, memang saya akan kasi tunjuk lah saya marah. sebab, one thing for sure, saya tidak suka untuk berpura2 depan orang lain semata-mata mahu disayangi orang lain. Im not the type of person.

Fact #5
saya susah mahu tidur walaupun saya mengantuk sekali pun. tapi untuk bangun dari tidur, MEMANG SANGAT SUSAH SEKALI. ahahhaahhahaha :D

Fact #6
saya terlalu suka sama warna pink dan juga Hello Kitty. saya dapat kekuatan untuk melalui hari mendatang dari semua ini. kalau saya sedih, saya buka kartun Hello Kitty dan tengok, dan lepastu, semua akan kembali ceria.

Fact #7
ramai orang yang susah mahu eja nama saya. sebab terlalu panjang kan. fyi, nama saya NUR IZZATIE NADIA BINTI SUBRI. and for sure, ada yang tinggal Z la, ada tinggal E la, ada lagi yang kasi sambung tu nurizzatie. ehh, apa2 jer la. yang penting kamu semua tahu sebutannya.

dan penerima award yang seterusnya ialah;
a)syazwanti
b)suraya
c)kak mala
d)yue
e) and so on.

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…