Skip to main content

Kem 'Team Building' JPP;

okay, alangkah lebih baik, mulakan cerita ini, dengan melihat gambar saya dalam telengkung. wakakakaka..okay, gambar tiada motif. saja ja ni.

hari sabtu pagi, kami ada Ucap Utama Kepimpinan bersama Madam Anna, biarpun slot tu dalam 30 minit sahaja, tapi banyak jugalah yang kami dapat. sangat berguna untuk kami.

dan selepas itu, kami ada aktiviti tutup mata. semua ahli kumpulan, tutup mata, cuma ketua saja yang buka. mencabar jugalah. sebab kena tutup mata dan hanya berpandu kepada komunikasi oleh ketua kami saja. mula-mula heran juga ni kemana kami pergi, sebab macam hutan ja ni. banyak lagi pokok2, pijak2 tanah yang licak, sekali rupanya ladang kelapa sawit depan kampus saja. ini gambar diambil, kami masih belum kena suruh buka mata lagi, jadi memang saya snap2 saja. nasib baik kena. LDK ini memang sangat best!!!!!!!!!!!

muka-muka exco JPP yang sudah kepenatan. ada lagi yang kena sembunyi, memang semangat setia kawan dan percaya kepada pemimpin sangat teruji. si Rachel pun macam babu2 sudah dalam ni gambar.

lepas dari aktiviti tu, kami mandi, dan tukar baju. sementara tunggu semua berkumpul di depan asrama, ambil gambar wajib dulu depan cermin bersama Big Boss, Amirah :) YDP kami.

next day, Amirul dapat penghargaan dari Encik Badrul sebab menjaga amanat yang diberikan dengan baik. kalau selama ni, amanat adalah telur ataupun biskut, tapi untuk kem ni kami diberikan epal hijau untuk dijaga. dalam beg tu lah, ada epal. kemana saja dia pergi, Amirul mesti bawa beg tu

before aktiviti treasure hunt, saya, Rachel dan Errory, kumpulan "Slim" ambil gambar dulu lah. aktiviti ni memang sangat penat, berlarian mencari klue untuk mencantum semula Ikrar JPP kami. habis diselongkar dapur medan selera tu untuk mencari klu, diangkat2 lagi kuali.

Majlis Penutupan dirasmikan oleh Puan Pengarah sendiri. dan selepas tu, dapat hamper dan semua sibuk mahu makan. itu dia muka-muka yang sangat gembira membuka hamper.

dan akhirnya, kem 3 hari 2 malam, sudah berada di penghujungnya. kami semua gembira, dan tidak sabar untuk pergi Kem Kepimpinan Fasa 2, di semester hadapan. dan sangat bersyukur tidak terhingga, idea saya untuk mengadakan kem ini diterima dan mendapat sokongan dari semua exco JPP. i love you, guys!!!!!!

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …