Skip to main content

bla.bla.bla;

first of all, saya sangat gembira sebab adik saya dapat panggilan temuduga KPLSPM TESL Jun 2010 :) yeahhhh...kalau dia berjaya, kami berdua adalah bakal guru. dan sangat berharap agar dia ditempatkan di Tawau, dan dapatlah kami menghabiskan duit bersama-sama, balik Labuan sama-sama, and so on. tapi kalau dia di KK, sangat tidak adil!! maka, dia akan selalu balik Labuan, selalu dapat melepak di KK, and so on..grrrr...

tadi, survey2 tiket untuk balik Labuan hujung bulan Mei ni. mahu dekat rm300 juga lah kalau Tawau terus ke Labuan. really, sangat tidak sabar untuk balik ke Labuan ni. rindu eh mahu masak di rumah, mahu bergaduh sama Afiq dan Zana, mahu kena marah sama mama dan babah. dan rindu juga dengan suasana rumah yang sangat aman dan damai itu.

apa lagi aa mahu cakap, oh ya, inda pernah la saya jumpa orang yang paling degil dalam dunia ni melainkan pengusaha kafeteria kami. kami sudah buat aduan banyak kali, sampai pensyarah pun sudah jumpa owner tu kafe, tetap juga TIADA MAKANAN yang dijual. hampeh eh...ingat kami suka ka makan nasi goreng pattaya yang mahal dan tiada rasa itu?
grrrr...sudah la semangat gila tadi mahu makan kafe, sekali nada apa2, kecewa la ba kan!!

tawau sangat panas, tapi bagus juga lah, hari ahad saya tidak la sia-sia sangat. siap juga saya update buku pengakap tadi. kalau cuaca sini mendung2, hujan2 lagi, sudah tentu menghabiskan masa seharian dengan tidur di atas katil. kihkihkih~~

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…