Skip to main content

Jamuan Mega Raya IPG Kampus Tawau 2012;

tadi, kampus kami mengadakan Jamuan Mega Hari Raya and plus, Jamuan perpisahan untuk beberapa orang pensyarah yang akan berpindah bertugas ke kampus lain. for sure, dek kerana ada free makan (save budget lunch), haruslah bersemangat turun ke kuliah. lagipun ni last sudah sambut raya ramai2 sekali dengan student, lecturer dan staff sokongan.

kalau ada event, harus lah kan ada sesi bergambar. macam biasa nama saja guna dslr, tapi masih tiada beza kualiti gambar. wakakakakaka! peduli la nda sudah difikir, sebab apa yang nampak cuma makanan. siap bagi2 tugas lagi siapa ambil mee, siapa ambil kuih, air segala. ya la, kalau tak bagi2 tugas memang tak terasa semua tu. ba lihatlah gambar tak seberapa dariku namun berkualiti di hati. eseeeehhhhh :D

cantik kan backdrop pentas ni. simple tapi nampak suasana raya.
bersama kak otai 
si memet
with lecturer En Sham and Ketua Jabatan KS, En Anuar
the darlings tanpa memet since dia yg ambil gambar haha
with lecturer praktikum, Hj Ramlan
some of the girls in my class
Kak Rozianah, kakak dpli yang selalu jadi geng open room tengah malam
KJ HEP, miss Naima ;)
classmate ku sekalian tanpa tiga lagi jejaka bersama Pengarah
dan haruslah ada gambar bersama pengarah. grr! apa kes aku gumuk betul dalam ni gmbr, lepastu out of focus lagi ni gambar. apa ka sadis betul =="

secara kesimpulannya (wah macam tulis esei), happy gila hari ni. maybe sebab aku puas hati dapat makan dengan banyak dan kiranya dapat merasa semua makanan, dapat bergambar2, and sangat di cherish moment tadi. thank you kepada lecturers yang sponsor dan staff yang masak. dan kepada student yang seperti aku tukang makan jak ;p aku punya kenyang tadi tak terkata sampai sakit perut kerana over food di perut haha ;p

Comments

eyqa amin said…
stay cute maaa...hee :D

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='