Skip to main content

Jamuan Mega Raya IPG Kampus Tawau 2012;

tadi, kampus kami mengadakan Jamuan Mega Hari Raya and plus, Jamuan perpisahan untuk beberapa orang pensyarah yang akan berpindah bertugas ke kampus lain. for sure, dek kerana ada free makan (save budget lunch), haruslah bersemangat turun ke kuliah. lagipun ni last sudah sambut raya ramai2 sekali dengan student, lecturer dan staff sokongan.

kalau ada event, harus lah kan ada sesi bergambar. macam biasa nama saja guna dslr, tapi masih tiada beza kualiti gambar. wakakakakaka! peduli la nda sudah difikir, sebab apa yang nampak cuma makanan. siap bagi2 tugas lagi siapa ambil mee, siapa ambil kuih, air segala. ya la, kalau tak bagi2 tugas memang tak terasa semua tu. ba lihatlah gambar tak seberapa dariku namun berkualiti di hati. eseeeehhhhh :D

cantik kan backdrop pentas ni. simple tapi nampak suasana raya.
bersama kak otai 
si memet
with lecturer En Sham and Ketua Jabatan KS, En Anuar
the darlings tanpa memet since dia yg ambil gambar haha
with lecturer praktikum, Hj Ramlan
some of the girls in my class
Kak Rozianah, kakak dpli yang selalu jadi geng open room tengah malam
KJ HEP, miss Naima ;)
classmate ku sekalian tanpa tiga lagi jejaka bersama Pengarah
dan haruslah ada gambar bersama pengarah. grr! apa kes aku gumuk betul dalam ni gmbr, lepastu out of focus lagi ni gambar. apa ka sadis betul =="

secara kesimpulannya (wah macam tulis esei), happy gila hari ni. maybe sebab aku puas hati dapat makan dengan banyak dan kiranya dapat merasa semua makanan, dapat bergambar2, and sangat di cherish moment tadi. thank you kepada lecturers yang sponsor dan staff yang masak. dan kepada student yang seperti aku tukang makan jak ;p aku punya kenyang tadi tak terkata sampai sakit perut kerana over food di perut haha ;p

Comments

eyqa amin said…
stay cute maaa...hee :D

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …