Skip to main content

Viva, done!;

hoooolaaaaaa! =)

ehem ehem, memulakan entri kali ini dengan mood yang baik. al-maklumlah, perut dah kenyang, mandi pun sudah, dan yang paling best tiada apa2 lagi yang memberatkan kepala ketika ini. tapi esok lusa tak tahu la. grr.untuk pengetahuan pembaca blog sekalian, aku sudah melalui Viva! yeehaaaa. perasaan paling seronok menjadi pelajar tahun akhir ijazah rupanya melepasi tahap Viva rupanya. serius, kepala sudah semakin ringan, mood pun okay, dan semua perkara di kampus terus nampak best dan happy serba serbi. eseehhh ;p

so, kita teruskan dengan gambar gambar sepanjang empat hari kami berkampung dan berseminar di dalam dewan. everyone memang super duper nervous. mau tunggu turn bentang tu, memang lain oo perasaanya. sama seperti perasaan ketika mau di interview jadi cikgu. memang dup dap dup dap, sampai mau terbuang segala gala. tapi ramai juga yang pandai control muka, walhal dalam hati sia tau beh ko nervous

backdrop sepantas kilat oleh rakan se-batch. guna kertas A4 putih pun boleh nampak formal gitu. no need colourful gitu, kalo birthday party budak2 ngam juga la guna colour2 pelangi gitu
ini dia orang paling terer mengumpau seluruh dewan. huahuhahua it's me! waktu ni aku tak tahu apa aku cakap. aku main hantam saja, asal aku tak berhenti bercakap. serius, lepas tu aku rasa penat. mau menangis pun ada. ya la, lepas sudah azab di kepala kan.
Encik Effendy yang bagi sijil and cenderahati. aiseehh excited kunun muka ku sana. walhal dalam hati, 'gumuk ka gambar ni jadinya nanti ah, pose macamana ni yang sesuai supaya nampak slim sikit' hahahaha
bersama Encik Ghazali Sulaiman, my supervisor. tiga orang lagi ni ialah rakan rakan supervisee aku. terima kasih encik untuk semua. seriously, tak menyesal dapat encik ni jadi supervisor. sangat membantu.from A until Z.
Panel 1: Cik Bridget, Panel 2: Encik Aminuddin. soalan apa aku kena tanya? boleh tahan maut juga la. kena tanya pasal objektif aku. haha aku suka2 hati lagi jawab instrumen aku berbeza walhal sama. cish! memang la aku ni. lepas tu kena provoke sikit pasal aku pnya kaedah. tapi aku pun macam wonder woman mempertahankan aku punya intervensi dengan seyakin yakinnya! haha serius dalam hati, aku macam mau putus asa sudah, cuma bila difkir lepas penat penat begini, mana boleh mengalah dengan sekelip mata, kan? ;)
yes! aku lulus! aku dah tercium2 bau untuk graduate ni. Insya Allah. semuanya akan tercapai sedikit masa lagi. Amin
wajah wajah kegembiraan rakan sekelas. happy oo lepas suda!
satu batch bersorak gembira. eh, kenapa ada yang muka tenang tu? ya la, sebab dorang bukan student, but our lecturer. ada Dr Johan and Dr Jeffridin lagi di sana tu, kami dengan selamba badak boleh berhooray hoorray, beryippie yaya, siap capture gambar mau 20 kali. once in a lifetime bebeh. manada masa lain lagi.

Overall, sangat bersyukur kerana sudah melalui satu fasa genting sebagai seorang pelajar yang mengambil ijazah sarjana muda. perjalanan untuk sampai ke tahap ini sudah semestinya bukan suatu jalan yang mudah. tapi ianya berbaloi dengan usaha dan kesabaran dan yang paling penting berkat doa ibu bapa.

bak kata Miley Cyrus; life is a climb, but the view is great =)

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='