Skip to main content

Surprise Bday Party for Otai!;

a few days ago was Otai bday. apa ni struktur ayat english pun ntah apa2 *ohmyenglish*. since Otai was our besties, mesti la plan kan sesuatu yang extravaganza kunuk. even aku bukan orang utama merancang, tapi I was the part yang  berlakon. ceyy, lakonan la sangat.

nak dipendekkan cerita, kalau mau buat surprise harus ada prank kan. rancangan prank utama adalah sms Otai jam 8 malam keluar outing makan. walhal cerita sebenar, makan di pantri asrama jak pun wakakakakaa.. supaya nampak lebih real, aku dan Wanti guna la baju oting. aku lagi la, macam betul2 oting. tapi ok juga la, bila pakai bju yang proper dapat la bergambar dan upload gambar dengan mudah. sebab no censored at all ;p

Otai turun dalam jam 8 lebih gitu. Rachel ambil part dialog supaya before jalan suru dia rasa masakan dulu. dan dialog aku dan wanti macam xda ja ni. wakaakaka supporting role saja. baju oting saja lebih. kwang3x. dan yang paling lucu, orang yang berada di pantri yang akan prepare lilin dan cake adalah Far and Seri. memang paling taat setia la menjaga. sangat dedikasi kepada lilin sampai rela berpanas. ya la, pantri manada kipas. paling2 pun kipas yang ada ialah piring ;D

some of the pictures dari suprise bday party;

Green cake dengan caption gangnam style! ;p
wow, blue and pink cream gitu
'tiup lilin, tiup lilin, make a wish'
suap kek dengan kak Otai
our food!! 
yeaaaaaayyy!
once again, Happy 25th Birthday Kak Otai ;) semoga life menjadi lebih bahagia dan ceria, panjang umur, murah rezeki, berjaya dunia dan akhirat dan bertemu dengan jodoh yang baik baik. age is just a number. yang penting hati kita maintain muda :D

Comments

eyqa amin said…
HBTY cnior. kakak otai. hee :p

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='