Skip to main content

Surprise Bday Party for Otai!;

a few days ago was Otai bday. apa ni struktur ayat english pun ntah apa2 *ohmyenglish*. since Otai was our besties, mesti la plan kan sesuatu yang extravaganza kunuk. even aku bukan orang utama merancang, tapi I was the part yang  berlakon. ceyy, lakonan la sangat.

nak dipendekkan cerita, kalau mau buat surprise harus ada prank kan. rancangan prank utama adalah sms Otai jam 8 malam keluar outing makan. walhal cerita sebenar, makan di pantri asrama jak pun wakakakakaa.. supaya nampak lebih real, aku dan Wanti guna la baju oting. aku lagi la, macam betul2 oting. tapi ok juga la, bila pakai bju yang proper dapat la bergambar dan upload gambar dengan mudah. sebab no censored at all ;p

Otai turun dalam jam 8 lebih gitu. Rachel ambil part dialog supaya before jalan suru dia rasa masakan dulu. dan dialog aku dan wanti macam xda ja ni. wakaakaka supporting role saja. baju oting saja lebih. kwang3x. dan yang paling lucu, orang yang berada di pantri yang akan prepare lilin dan cake adalah Far and Seri. memang paling taat setia la menjaga. sangat dedikasi kepada lilin sampai rela berpanas. ya la, pantri manada kipas. paling2 pun kipas yang ada ialah piring ;D

some of the pictures dari suprise bday party;

Green cake dengan caption gangnam style! ;p
wow, blue and pink cream gitu
'tiup lilin, tiup lilin, make a wish'
suap kek dengan kak Otai
our food!! 
yeaaaaaayyy!
once again, Happy 25th Birthday Kak Otai ;) semoga life menjadi lebih bahagia dan ceria, panjang umur, murah rezeki, berjaya dunia dan akhirat dan bertemu dengan jodoh yang baik baik. age is just a number. yang penting hati kita maintain muda :D

Comments

eyqa amin said…
HBTY cnior. kakak otai. hee :p

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…