Skip to main content

Seri Bday!;

ini adalah cerita yang sudah berlalu, tapi baru update. haha ini lah ini. bila kemalasan bermaharajalela di dalam sanubari ku. sorry la, mood mau menulis blog terpadam la sejak beberapa ketika ni. kalau bukan sebab aku terfikir pasal berhabuk blog ni nanti, tak juga kali d update. okay for now, ni cerita pasal surprise birthday untuk si dang memet, Seri.

since bday seri masa kami semua busy, minggu tu minggu seminar AR, jadi rasanya dalam kepala beliau kami tak ada la mau sambut segala. but as a friend, mesti la kami ada plan juga. ngam2 juga Rachel ke bandar untuk beli barang for camping pengakap dorang, jadi sekali la membeli kek. kami sambut pun jumaat malam nya.

malam tu mmg ada event kat dewan, jadi kami pergi. while Rachel, Far and Otai diam2 d asrama. balik ja dari event, dorang semua akan masuk dalam bilik Seri bersembunyi dan aku dan Seri pura2 la kunuk tunggu orang depan asrama. haha sana la berlakon kunun sia marah2 sebab orang yang ditunggu x pandai sampai walhal ketika tu mau menunggu dorang si Wanti siap setting.

okay, lepas tu Seri buka pintu bilik, and tadaaaaaaa!! terkejutnya beliau. haha nasib baik tak pengsan. kalau tak, satu hal lagi membawa kek ke hospital pula. menjawab lagi nanti sama boyfriendnya. habis la kami kekekeekekke


Angry Bird Cake as requested by Seri ;)
ini tiga orang mak enon ja ada gambar. yg lain tak boleh upload haha

me and Serai

aiseh ini gambar. putih dan berkilat ba kami
HAPPY BDAY SERI. SEMOGA PANJANG UMUR MURAH REZEKI DAN BAHAGIA SELALU. TAK LAMA LAGI KAWIN LA SI KAWAN NI. ;D

Comments

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='