Skip to main content

Type Manusia Annoying di Facebook;

aku ada satu masalah dengan type manusia di facebook.

spesis manusia yang marah bila dirinya di busy-body kan.

kau buat status, yang obvious menunjukkan problem kau, then orang tanya,

'what's wrong with you?'

'are you okay?'

or maybe, akan ada wujud satu spesis manusia yang akan 

'kau tahu status si _____ tadi?'

'ada masalah kali dia sama si _____ tu kan?'

behind your back.

lepastu spesis manusia ini akan marah, dan buat status baru lagi

'jangan sibuk hal aku'

'dasar mulut ______ ayam'

'kain sendiri tak jaga, mau jaga kain orang'

ehem ehem,

HELLLOOOOOOOOOOOOOOO!

if kau tak mahu orang cakap pasal kau, tak mahu orang buat kesimpulan sendiri dengan status facebook kau, so, stop writing! jangan tulis apa-apa. kalau memang dari awal kau memang tak mahu orang tahu, kau tak akan update di facebook. kau akan zip dalam hati kau semua. melainkan kau memang jenis attention seeker, yang memerlukan orang like dan komen status kau. which is mereka tu sebenarnya akan jadi batu api saja. bukan untuk kasi cool down.

pathetic,kan?

orang yang tak tahu cerita pasal kau marah-marah,
tapi ikut memaki orang tu,
tidak kah golongan yang pelik?

some said, facebook tempat aku meluah, oh ya, memang pun. tapi kau tanggung sendiri. if orang cakap pasal kau, buat kesimpulan pasal kau lepas kau meluah, itu sendiri pnya pasal. jangan pula mau marah dan assume orang penyibuk. 

sebab,
pada mulanya,
kau sendiri yang minta disibukkan.

#annoying gila orang begini.

Comments

PutRy CiNta said…
huhu...bagus lg tulis dalam "diary" ja smua problem kan kak... x pun meluah ngan Dia yg Maha Mendengar. hee...^_^
paling senang kan ashwa, mengadu dengan Allah saja kan =)

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

Lawatan Benchmarking Bina Insan Guru Fasa 6

so, ini adalah Bina Insan Guru kami yang terakhir before menamatkan hidup sebagai guru pelatih di kampus. tapi ada tinggal satu lagi iaitu ceramah yang akan diadakan dalam minggu depan. well if Bina Insan Guru memang macam-macam aktiviti ada. kebanyakkannya semua memberi input dan pengajaran yang baru buat aku,tak kira lah dari segi apa sekali pun.
kami bertolak seawal jam 7.15pagi dari kampus ke SK Holy Trinity. pemilihan sekolah ini pun berdasarkan kriteria program BIG kali ini iaitu benchmarking guru cemerlang. bersesuaian pula pemilihan guru cemerlang itu adalah bekas pensyarah jabatan kami sendiri iaitu Encik Santhiran a/l Arumugam.
entri kali ini penuh gambar, so just go with the flow with me everyone;




sekolah ini super duper cantik! and sangat sesuai untuk ambil ambil gambar, so aku pun tak lepaskan peluang la juga untuk snap kan.





bila tamat Bina Insan Guru ini selalunya kena buat refleksi. haha erk, belum mula pun buat =_='