Skip to main content

my childhood memories;

after dinner, kami pergi supermarket terdekat ni beli barang
looking for this cheese, sebab harga jauh murah dari Labuan
diperlukan sangat untuk buat my zebra cheesecake

then, Babu Alin bawa kami ke Jerudong Park
waktu dulu,sangat popular tempat ni
sebab free lagi, banyak betul games
tapi sekarang .............................
:(

masuk memang free
tapi kalau mahu rides atau tengok fountain show
kena bayar lah pula.

mostly, orang just lepak2 bawa anak main
see,banyak kan budak2.

since, inda boleh main, bergambar ja la
sama kuda. hahahahahaha

dan sama singa
pastu, saya google di internet, cari permainan yang ada dulu2
untuk share sama kamurang
betapa saya sangat menyukai Jerudong Park dulu!

sekarang yang buka cuma ini!!!!
ini!! merry go round huhuhuuh

kalau dulu, ada roller coaster lagi,
yang ni memang saya tak sempat naik
sebab still kecik kan

ada bumper car
selalu main sama babah
langgar2 kereta orang lain tanpa rasa bersalah

"take off"
yang ni pun tak pernah main

sebenanrnya ada BANYAK lagi. tapi tiada dijumpa semua tu dalam google image. tapi kalau saya check balik photo album time kecil di rumah, mesti saya boleh share lagi keistimewaan Jerudong Park 10 tahun lalu. semuanya free,semuanya best. tambah2 lagi my dad dulu kerja di Brunei, asal cuti sekolah, mesti datang Brunei, minta babah bawa pergi sini. best gila bah! susah la mahu cakap.

tapi, sekarang ni, sedih juga tinggal tu merry go round. orang pun nda ramai sudah.kalau dulu, cari parking memang sangat susah. sentimental terus saya malam ni sebab teringat memori kecil2 tu.seriously, Jerudong Park adalah tempat yang mempunyai banyak childhood memory saya :( sob..sob..sob..J

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …