Skip to main content

my cliche life;

saya kehilangan inspirasi mahu menulis sejak dua menjak ni. saya tidak tahu apa mahu tulis dalam blog ni. mahu share about my feeling? malas lah pula. sebab balik2 itu juga yang saya rasa. daily life saya, emmmm...saya menghabiskan masa saya di rumah main game, dan tengok movie yang di download.

just a random thing to share;

#1;
Kerinduan sama kawan time sekolah rendah terubat juga. me and my other friends are going out to dinner. makan2, ketawa2, mengimbas kenangan lalu, taking pictures.walaupun sekejap saja masa bersama, but then, yang paling penting, kerinduan sudah terubat. IMY guys again!

#2;
Glee buat saya gila. really gila. setelah habis download semua episod season 1,saya berabis tengok. memang sangat best. dengan lagu2 nya lagi yang sangat awesome, the actor yang sangat memikat hati (handsome, dan cute belaka :D ) and so much more to tell. tengok lah, baru boleh share perasaan.

#3;
Sedang mencari pelajar IPG Kampus Tawau yang balik 24hb. gahhh..saya tiada kawan di asrama. saya tidak boleh bayangkan melalui malam2 seorang di dalam bilik, di asrama. hohohohohoh..creeepy dan scarrrryyy berabis kali aaaahh. someone, please help me. kasi kawan saya di asrama...

#4;
Lambat betul elaun mahu keluar, sebab saya sudah tidak sabar ni mahu beli tiket for my July Vacation. ya, saya tahu tiada cuti bulan Julai tu. tapi, boleh pergi juga kan start Jumaat petang sampai Ahad malam. oohhh sangat tidak sabar untuk bergembira.

#5;
Saya kena makan antibiotik setiap hari. ohhh kenapakah hidupku penuh dengan ubat ubatan.Last week, saya pergi hospital, ambil darah dan buat urine test. dan keputusannya, my urine test is so bad. full of bacteria all over my body!! and doctor asked me to take antibiotic to kill all the bacteria...nyah kau dari badan ku kuman!! about the blood test, belum ada result, 21hb, saya ada review dengan doktor lagi. will tell the result later.

#6;
I want a new pair of shoes,and a new baju kurung. so, this evening, me and my mom also my sister are going to town. yay!! mahu check dulu kasut nike or adidas yang ada colour pink. dulu punya kasut tu untuk casual, tapi saya hantam juga kalau ada sport event. apa tidaknya, kotor gila. uwuwuwuwu sayangnya tu kasut. but then, saya rasa saya perlu ada kasut yang betul2 untuk sport event. for baju kurung,eemmmm, saya mahu kain yang plain,but mostly trend skrg,penuh dengan bunga,and saya rasa semak betul.

#7;
Im off to bed. its 4.14 o'clock in the morning. leher saya dah lenguh. mata saya dah kuyu, kuku saya panjang belum potong lagi ( ini langsung tiada kaitan), laptop saya dah panas membara, my little sister dah tidur berdengkur, owhhh I really need sleep.

Bye, everyone ♥

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …