Skip to main content

sedikit rumusan pasal cuti kali ini;

in a few hours later, will say sayonara to Labuan. macam tidak sangka, cuti sebulan ni punyalah sekejap. kejap lagi, sudah mahu bersiap untuk ke Menumbok, then naik bas ke Kota Kinabalu. esoknya lagi baru naik flight ke Tawau.

huh, walaupun cuti saya hanya berperap di rumah, tapi saya langsung tidak bosan. haha :D ya la, kalau sudah line internet di rumah ni laju, boleh download banyak movie lagi, mana la membosankan, enjoy lagi adalah!

cuti semester saya kali ini, bermula dengan vacation ke Brunei. seminggu di sana. makan makan makan sampai berat badan ku bertambah. tengok Shrek with Farah, dan tengok Lagenda Budak Setan with Kak Dila. pastu ada juga lah pergi Miri jalan2 beli majalah ;p (macam tmpt lain nada jual)

then balik Labuan, jumpa childhood friend. kesian niza, sebab jadi driver kami malam tu untuk 4 orang. sudah lah semua rumah, jauh kan. keluar makan nasi goreng ago go, sambil ingat balik semua kenangan waktu sekolah rendah, sangat best!

after that, keluar lagi dengan kawan sekolah menengah, Pija and of course Ika. well,sedihnya naziah dan nadia tidak dapat ikut. sebab dorang tiada di Labuan masa ni. keluar2 ni pun mengingat2 kisah lama, share cerita study, and so much more. gonna miss you guys.

sepanjang cuti, main Baking Life dan Fashion World. saja mencari game yang boleh kasi fun diri sikit. and guess what, saya jadi addict sama game ni. dan saya sangat risau, apakan jadi dengan cake saya kalau line broadband saya di Tawau lambat? ;((

sekarang mahu buat speech sikit,
huk huk (batuk2 sikit)

my mom always be the best mom in the world. masak sedap2, sampai anak dia ni comel. do all the household chores, sikit pun saya tidak tolong. hahaha saya cuma kemas katil, angkat bantal pergi bilik sebelah (pemalas kan?). dan my mom memang jarang merungut about that.

my babah juga sangat best. malas makan di rumah, bawa keluar makan MCD. hehe.. selalu bising2 sebab saya semakin hari semakin comel.dan selalu suruh saya diet. adeiii bila lah ni keinsafan mahu datang ;(

and to my little sister, kawan bergaduh, kawan bercerita dan segalanya lah. will miss her a lot. sepanjang cuti ni ajar dia bahasa inggeris, cara mahu jawab exam, bikin geram juga ajar adik sendiri ni sebenarnya, sebab pandai melawan. haha :D luckily, bila dia jawab exam baru2 ni, she got the highest marks dalam kelas!! punya lah saya gembira. berguna juga saya ni menjadi cikgu, kan?

to all kawan2 facebook yang tegar online, thanks sebab buat cuti saya sangat bermakna. well, even cuti pun masih, kita boleh stay connected juga kan. that's why saya suka sangat dengan social networking ni.

*jam 5.14 pagi, my mom bangun sudah masak nasi goreng. yay..saya lapar! dan tahniah kerana anda tidak tidur satu hari!! hebat la ko zaty (pengalaman prtama kali dalam hidup)*

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …