Skip to main content

aku stress, dan jangan suruh aku bertenang!;

finally baru ada masa ni mahu update blog. seriously, this is really not a good time untuk tulis blog, sebab aku belum packing barang lagi untuk pindah rumah esok. semangat mahu berpraktikum luntur seluntur-lunturnya gara-gara aku harus pindah ke sebuah rumah yang bla bla bla.

memang aku banyak merungut lately. sangat banyak. I just hate myself for that. tapi, aku juga nda boleh paksa diri aku untuk fikir positif. aku kena angkat banyak barang, dalam masa yang sama, aku kena bersihkan rumah yang super duper kotor, mahu cari makanan punya jauh di luar bandar, aku nda tahu lah napa aku rasa macam aku hilang semangat.

aku tak fikir pun pasal sekolah langsung. apa mahu ajar, apa penerimaan guru, macamana murid aku nanti, semua tu tiada dalam fikiran aku. yang aku fikir, macamana mahu kasi bersih rumah tu, macamana aku mahu hidup nanti tanpa gangguan seperti mkhluk halus and so on.

argggggggggggggggggggggggggggggghh benciknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sungguh, aku STRESS kali ini.
jangan suruh aku bertenang atau berfikiran positif,
ada juga ni aku bertambah marah.
duh! peduli nda mengemas barang. esok mahu bangun awal lagi mahu berlari lagi. dengan tiada sarapan, for sure! mana lagi aku belum jumpa kereta untuk angkat barang esok sebab mostly semua mahu ke bandar juga beroutingan menghabiskan duit, mana lagi duit diperlukan untuk beli barang makan d rumah, mana lagi perlu selesaikan itu dan ini.

okay. i should go to sleep, NOW!

Comments

eyqa amin said…
be chill sis ^^,
think +ve then u'ii b oke...
muah2x :p

Popular posts from this blog

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…