Skip to main content

Day 02: Majlis Perasmian KOGUM 2011 oleh Perdana Menteri Malaysia;

Perdana Menteri Malaysia
and also another picture of Perdana Menteri Malaysia
bangga dapat salam sama PM =)
tapak tangan salam PM. haha
Dato' Siti Nurhaliza.
and her husband, Dato' K
Miss Hamidah, bekas pensyarah BI kami
Dato' Asariah, Timbalan Menteri Pelajaran Malaysia
Diana Rafar husband =)

some stories;

1) and again, kami juga antara yang first naik dalam bas dan menuju ke Dewan Sri Budiman. masa itu penting. dan dengan itu, tak payah mahu berebut ambil makan and so on.

2) masuk dalam dewan, cepat2 ambil duduk tadi. supaya senang jumpa PM dan ambil gambar beliau. harus tahu strategi. haha

3) sepanjang masa di dalam dewan menanti PM, aku berdebar macam apa saja. memang tak sabar betul untuk jumpa PM face to face.

4) dengar saja bunyi kompang dan juga gamelan, terus jantungku berdebar. cepat2 ambil tempat disiring jalan untuk ambil gambar PM dan salam beliau. and hey, aku berjaya. biarpun time pegang dslr tu, bergegar2 tangan aku.

5) I really don't care about politics. all I know, PM is our ketua negara, kan. so, apa yang beliau katakan malam tu, semua menarik perhatian aku. dia cakap semua berkaitan pendidikan dan beberapa isu keguruan sekarang, from isu posting sampai isu bahasa guru. HAHAHA paling diingat he said "put the wata in the bika"

6) before turn dia berucap actually, Dato' Ct and her husband datang. time tu semua mata tertumpu dengan dia. and dulu memang pernah jumpa di Labuan, and now dia makin makin cantik! love her.

7) after PM berucap, beliau keluar dari dewan untuk lancarkan flag off destinasi apa ka namanya tu. haha sorry lupa lah. then, me and rachel, and also beberapa boys pergi kejar juga dorang. cari Ct untuk di bawa bergambar. tapi gagal. but kami berjaya juga jumpa Dato' Asariah, one of our warrior for IPG ni. and also Diana Rafar husband.

8) then minum malam, dan kembali semula ke asrama. hehe

still ada story Day 2, and to be continue.

Comments

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …