Skip to main content

Steamboat with Housemate;

Fuccuk Roll
Fishball
Sayur Sawi
Crab Nugget
Tomyam Soup
Bihun
last night, me and my housemate, Heidi makan steamboat untuk dinner. since makan adalah kebahagiaan buat kami di rumah yang serba kekurangan, maka kami pun decide la siangnya untuk steamboat for dinner. ngam2 juga petangnya lepas dari sekolah turun bandar untuk beli barang praktikum, jadi terus lah beli barang basah untuk steamboat.

kalau praktikum for sure lah beli barang banyak. mengangkut2 barang naik bas merupakan satu cabaran, okeh. haha duit pun berterbangan gila. itu belum lagi beli ink printer =_=' habis kedai komputer jauh betul kan, mana la larat mahu jalan sampai ke sana. huhu macamana lah mahu siapkan fail kalau tiada ink ni? huhu

habis makan, siapkan RPH untuk observation pula. my first PJ observation. serius aku tiada keyakinan. dari tulis RPH sampai mahu laksanakan P&P. rendah diri betul aku mahu mengajar. haha then today, my observation pun berlaku. and seperti yang ku bayangkan, for sure lah lemah kan P&P aku. banyak mahu di kasi betul ni.

oh pretty please lepas ni, i mean next week, semuanya harus berjalan dengan lancar. teguran yang diberikan harus diperbaiki. and bersyukur, guru pembimbing for my PJ sangat sangat membantu. banyak idea. and even aku kecewa, bila dengar apa yang dia cakap, makin motivasi mahu buat yang terbaik lepasni.

chayo chayo!

Comments

mr.syazwan said…
fuccuk roll tu mmg sedap kan!

=_=
waa. yummy~! best juga tinggal luar ni . :) all the best~ :D
syazwan,
superb sedap!

dadyana,
sangat best. bole masak2 haha

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …