Skip to main content

all FIRST survey;

Do you still talk to your FIRST love?
erm. sometimes

What was your FIRST alcoholic drink?
i don't drink alcohol.

What was your FIRST job?
Koperasi SMK Labuan.

What was your FIRST car?
emm.. my toy-car? haha

Who was the FIRST person to text you today?
no one. what a pity. haha

Who is the FIRST person you thought of this morning?
my children here in school. how to tackle them to involve in my activity

Who was your FIRST grade teacher?
Ustaz Asmadi. still remember him until now

Where did you go on your FIRST ride on an airplane?
Can't recall. ask my mom first. hehe

Who was your FIRST best friend & do you still talk?
Siti Zulaikha Abdul Rahman =)

Where was your FIRST sleep over?
Ika house.

Who was the FIRST person you talked to today?
my house and practicum-mate Heidi

Whose wedding were you in the FIRST time?
can't recall

What was the FIRST thing you did this morning?
check my handphone to check the time

What was the FIRST concert you ever went to?
A to Z concert. haha

FIRST broken bone?
Fortunately none

FIRST piercing?
My ears, I have 2 ear holes

FIRST foreign country you’ve gone to?
Brunei Darussalam.

FIRST movie you remember seeing?
I don’t remember

When was your FIRST detention?
none

Who was your FIRST roommate?
Nuraini Usman

If you had one wish, what would it be?
Have as many wishes as possible, if that’s not possible there are too many.

What is something you would learn if you had the chance?
learn how to drive a car!

Did you marry the FIRST person to ask for your hand in marriage/ you asked to marry?
Too young to actually think about that

What was the first sport you were involved in?
Swimming

What were the first lessons you ever took?
Computer lesson

What is the first thing you do when you get home?
do the laundry

Who do you think will be the next person to post this?
Someone who got inspired to share something out of his/her life

Comments

hahahaha...
besh besh besh..
nak try buat gak boleh?

Popular posts from this blog

A letter to Arwah Mohd Bahrul Azam Bin Mohd Sirat;

Dan ingatlah, Allah tidak sekali-kali akan melambatkan kematian seseorang atau sesuatu yang bernyawa apabila sampai ajalnya dan Allah amat mendalam pengetahuannya mengenai segala Yang kamu kerjakan (QS. Al-Munafiqun : 11).
Assalamualaikum. Aku baru sahaja selesai dari hospital. Pelbagai rasa ku rasai dalam malam ini. Aku seolah olah tidak percaya, bahawa dia pergi buat selamanya.
Post aku mungkin agak panjang. Sebab aku sendiri tidak ada point utama. Aku cuma mahu menulis betapa kehilangan seseorang yang sangat rapat dalam jiwa kita tidak semudah di sangka. Sedangkan melihat aktor mati dalam drama sudah buat aku menangis semahunya, apatah lagi di dunia nyata.
Aku mengenali arwah seawal Jun 2010. Ketika itu, aku masih ingat bahawa aku salah seorang fasilitator untuk minggu orientasi arwah. Jujur aku tidak mengenali arwah sangat ketika itu. Namun, seminggu selepas orientasi ada satu chat keluar di ruangan facebook
"Hi, nak pinjam buku boleh?" (i dont remember buku apa) and I r…

ISU PENEMPATAN PELAJAR-PELAJAR LEPASAN IPG AMBILAN JANUARI 2009

Aku copy paste status ini dari group PISMP AMBILAN JANUARI 2009 =D

KEHADIRAN:

1) Datuk Ir. Dr. Wee Ka Siong
2) Dr Rodziah (Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian)
3) 2 orang wakil Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
4) 7 orang wakil pelajar IPG Ambilan Jan 09

TEMPAT: Bilik Mesyuarat Pejabat Timbalan Menteri Pelajaran, PUTRAJAYA

PENEMPATAN
- Habis IV & Penilaian Khas, SPP akan buat mesyuarat bagi menentukan siapa yang lulus/ gagal. Bagi penilaian khas, anda sememangnya akan lulus.
- Kemudian SPP akan beri nama kepada BPSM (Jangkaan siap dalam masa 2 minggu)
- Daripada BPSM, nama akan diberi ke BPSH untuk penempatan.
- Data untuk pengagihan penempatan sudah ada, namun BPSH perlu menguruskan pertukaran guru-guru sedia ada terlebih dahulu baru boleh laksanakan penempatan.
- Rakan-rakan interim kemungkinan besar akan dikekalkan di sekolah anda berkhidmat sekarang.

SEBAB PENEMPATAN LEWAT
- Kes Lahad Datu (Perkara luar jangka), KPM & SPP tidak boleh pinggirkan Sabah.
- Sistem open mark…

Martabak Jawa Tawau;

tajuk entri macam resipi saja kan. walhal cerita dibawah ini tiada kaitan sama resipi samaada resipi hidup ataupun resipi yang mati. LOL.

kurang dari lima minggu lagi aku akan bertapak di bumi Tawau. pejam celik, makan tidur, ketawa menangis, akhirnya 5 tahun lebih sudah di lalui. Alhamdullilah, aku masih bernafas lagi. banyak hal yang berubah dalam diri tapi yang terlalu obvious ialah berat badan. ya, semakin hari semakin gumuk! yes! pencapaian yang paling hebat sepanjang hidup.
ayat aku macam bangga jak kan berat badan naik, tapi dalam hati siapa tahu. i sedih tau. dalam hati i meronta2 nak kuyuskan badan, tapi tiap kali i nampak makanan, i terus gembira. i lupa yang i bersedih sebab gemuk. menci tau makanan banyak sedap sedap, especially kat Tawau ni. boleh lah aku bagi gelaran tempat ni syurga makanan. dari nasi goreng lalap, ke es teller, ke bontot ayam (aii tiba tiba masuk list, huahuahua) dan yang paling penting, tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa MARTABAK JAWA. ngeh ngeh ngeh
lagi sedap …